Notícies

3 de juliol de 2019 - Informació general

La Comissió d’Infeccions del PSMAR nega que pacients infectats amb MRSA comparteixin habitació amb pacients no infectats

La Comissió d’Infeccions del PSMAR nega que pacients infectats amb MRSA comparteixin habitació amb pacients no infectats

La Comissió d'Infeccions del PSMAR nega absolutament que en el centre hagin compartit habitació pacients no infectats  o colonitzats per MRSA (Staphylococcus aureus resistent a la meticiclina) amb malalts infectats o colonitzats per aquest bacteri, tal com s'ha afirmat en un perfil de Twitter. Unes afirmacions que posen en dubte la professionalitat dels professionals de l'Hospital del Mar i els estàndards de qualitat per preservar la salut dels pacients que s'apliquen a la institució.

La Comissió vol deixar clar que el protocol d'aïllament de pacients amb MRSA no contempla en cap circumstància que pacients no infectats o colonitzats per aquest bacteri puguin compartir habitació amb pacients que sí que n'estiguin infectats o colonitzats. El protocol segueix les recomanacions de les principals agències de salut nacionals i internacionals en aquest sentit.

Aquestes afirmacions posen en dubte la professionalitat i el treball del personal dels centres que formen part de l'Hospital, assumint que acceptarien posar en risc la salut dels pacients, fet que mai s'ha produït ni es produirà.

A la vegada, aquestes notícies falses poden generar una alarma social sobre l'atenció sanitària que s'ofereix a l'Hospital del Mar absolutament injustificada i que perjudica tant la imatge de la institució, com la dels seus professionals i de la sanitat pública catalana, així com la credibilitat del sistema públic de salut.

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat