Notícies

14 de març de 2019 - Notes de Premsa

BARCELONA BREAST MEETING 2019

BARCELONA BREAST MEETING 2019

Compartir coneixement per construir eficiència terapèutica

El Servei mancomunat de Cirurgia Plàstica de l'Hospital de Sant Pau i l'Hospital del Mar organitza, del 12 al 15 de març, el Barcelona Breast Meeting 2019 (BBM 2019), trobada internacional amb més de 40 experts de tot el món i més de 400 especialistes, en la que es discutiran els nous avenços sobre cirurgia oncoplàstica, reparadora i estètica de mama.

El Servei mancomunat de Cirurgia Plàstica de Sant Pau i el Mar, mitjançant el Barcelona Breast Meeting 2019 (BBM 2019), ha creat una plataforma d'intercanvi de coneixement que des de fa 17 anys és el motor de la innovació i la formació en cirurgia reconstructiva de mama, no tan sols a l'Estat sinó sobretot a escala internacional. En aquest sentit, aquesta trobada científica aconsegueix aplegar més de 40 experts mundials - entre ells Jian Farhadi, Maurice Nahabedian, Nirav Savalia, Dhruv Singhal, Minas Chrysopulo, Yoav Barnea, Jin Sup Eom - i professionals de més de 15 països (Europa, Àsia i Amèrica). El BBM 2019 compta amb el suport de la indústria mèdica i farmacèutica, que ha escollit Barcelona per presentar les darreres novetats en cirurgia del càncer de mama.

Amb el lema "Compartir coneixement per construir eficiència terapèutica" el Servei mancomunat de Cirurgia Plàstica de l'Hospital de Sant Pau i l'Hospital del Mar organitza del 12 al 15 de març el BBM 2019, on més de 40 professors experts d'arreu del món, juntament amb més de 400 especialistes, discutiran els nous avenços sobre cirurgia oncològica, reparadora i estètica de mama. També, i per primer cop, el BBM 2019 allotjarà la reunió del International Breast Cancer Coordinate Care Conference (IBC4), una de les conferències més important sobre càncer de mama dels EEUU organitzada per la prestigiosa Universitat de Georgetown - Washington.

El Servei mancomunat de Cirurgia Plàstica de l'Hospital de Sant Pau i l'Hospital del Mar és un dels serveis hospitalaris amb més prestigi d'Europa en la microcirurgia reconstructiva, i per això acull la seu de l'European School of Reconstructive Microsurgery. Cada any rep més de 60 professionals de diferents països per formar-se i és l'únic Servei de Cirurgia Plàstica de tota Europa que compta amb un Fellowship Internacional en Recerca del Limfedema.

Aquest Servei de Sant Pau i el Mar s'ha consolidat com centre d'innovació i coneixement en cirurgia plàstica a escala internacional gràcies a la seva experiència acumulada, i després de més de 17 anys organitzant reunions internacionals d'aquesta especialitat. 

 

Les novetats del BBM 2019

Últims avenços en Radioteràpia intraoperatòria

La nova possibilitat d'aplicar Radioteràpia intraoperatòria i, d'aquesta manera, reduir el número de sessions de radioteràpia postoperatòria. D'aquesta manera, la pacient pot acabar abans el tractament oncològic tenint una recuperació més ràpida i així pot reincorporar-se a la vida professional el més aviat possible.

La introducció de les noves tècniques de cirurgia preventiva del limfedema

Aquestes tècniques les vam introduir a l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau fa quasi bé 10 anys i, recentment, les hem millorat fent-les més senzilles i, per tant, que puguin ser assolides per un número més gran de pacients. Aquesta tècnica consisteix en la reconstrucció immediata del sistema limfàtic en el moment que es treuen els ganglis. El T-LAR (targeted lymphatic axillary repair) es com s'anomena la tècnica de reconstrucció específica del sistema limfàtic. Ha estat ràpidament incorporada per centres tant prestigiosos com el Beth Israel Deaconess Medical Center (BIDMC) de Boston, hospital universitari de la Facultat de Medicina d'Harvard.

Noves tècniques de mastectomia amb conservació de pell i mugró per garantir una millor qualitat de vida i millors resultats en la cirurgia reconstructiva posterior

Aquestes tècniques es veuen millorades quan utilitzem l'escàner de verd d'indocionina per comprovar la vascularització de la pell del pit i del mugró un cop han ressecat la glàndula mamària.

Tècniques de reconstrucció híbrida combinant implants i/o teixit vascularitzat i empelts de greix amb cèl·lules mare

La tendència actual és intentar reconstruir el màxim possible els teixits propis de la pacient quan aquestes dones no tenen un excés de teixit per sobrepès o fruit d'embarassos previs. En aquests casos, podem utilitzar els implants mamaris combinats amb pèls de greix enriquit amb cèl·lules mare. 

 

Reunió de la International Brest Surgery Alliance (IBSA)

Davant la polèmica i preocupació internacional sobre la relació entre el limfoma anaplàsic de cèl·lules grans i l'ús d'implants mamaris de silicona, tan per reconstrucció com per augment mamari estètic, durant el BBM 2019 es reunirà la International Brest Surgery Alliance (IBSA), associació composada pels experts més importants del món en cirurgia de mama i per les principals companyies de la indústria mèdica que produeixen implants.

 

BBM 2019, les noves tecnologies de comunicació i el suport del món científic

El curs implementa la darrera tecnologia a través de l'app BBM 2019 que permetrà als assistents adreçar-se als coordinadors de les taules en temps real.

El Servei de Cirurgia Plàstica de l'Hospital de Sant Pau i l'Hospital del Mar és pioner en l'aplicació de les tècniques més avantguardistes en la reconstrucció mamària, entre elles, la reconstrucció mitjançant teixit propi (autòleg) de la pacient i el tractament quirúrgic del limfedema.

El Barcelona Breast Meeting 2018 compta amb el suport de la SECPRE (Sociedad Española de Cirugía Plástica Reparadora y Estética), la SESPM (Sociedad Española de Senología y Patología Mamaria) i EURAPS (The European Association of Plastic Surgeons).

Enllaços relacionats

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat