Notícies

22 de febrero de 2019 - Informació general

Formació en retinopatia diabètica per a professionals de l’atenció primària

Formació en retinopatia diabètica per a professionals de l’atenció primària

El Servei d'Oftalmologia realitza els dies 22 i 28 de febrer un curs teòric i pràctic de formació en aquesta patologia dirigit a metges i metgesses de centres d'atenció primària. Està acreditat per l'Institut Català de la Salut (ICS).

Professionals del Servei d'Oftalmologia del Parc de Salut Mar, amb la participació dels serveis de Nefrologia i Endocrinologia i Nutrició, organitzen els dies 22 i 28 de febrer el curs Diabetis ocular: perfeccionar el diagnòstic per imatge, dirigit a professionals dels centres d'atenció primària i que ha estat acreditat per l'Institut Català de la Salut (ICS), en col·laboració amb el seu departament de formació, docència i recerca. Amb ell, es volen millorar els coneixements sobre retinopatia diabètica i edema macular diabètic d'aquests professionals, així com els conceptes concrets del diagnòstic per imatge.

Curs_retinopatia_diabètica

La iniciativa respon al fet que el protocol actual estableix que les retinografies dels pacients diabètics realitzades dins el programa de Cribratge Ocular (CROC) es revisen a l'atenció primària. Per oferir a aquests professionals les eines apropiades i les últimes novetats, el curs repassa els conceptes més actuals en aquest camp. Com explica el Dr. Vladimir Poposki, coordinador del curs, "després de l'activitat, els assistents, metges i metgesses d'atenció primària de la nostra zona, estaran capacitats per reconèixer els canvis vasculars i neuronals al pol posterior ocular dels pacients diabètics que es dirigeixen a la consulta d'atenció primària. També podran fer el diagnòstic correcte, ràpid i efectiu, determinar la gravetat del quadre clínic i fer el triatge per a la derivació preferent a l'especialista oftalmòleg".

Curs_retinopatia_diabetica

El curs ofereix una part teòrica, el dia 22 de febrer, i una de pràctica, el 28 de febrer. Totes dues es realitzaran a les instal·lacions de l'Hospital de l'Esperança. Es dividiran en tres blocs temàtics. En primer lloc, epidemiologia, prevenció, fisiopatologia, clínica, mètodes de diagnòstic i tractament de les complicacions oftalmològiques focals i generals de la diabetis. Després, s'analitzarà la maculopatia diabètica i, per últim, s'analitzaran casos clínics. En total, s'espera l'assistència d'una quarantena d'alumnes.

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat