Notícies

15 de febrer de 2019 - Informació general

L’Hospital del Mar rep l’acreditació SEC-EXCELENTE en insuficiència cardíaca de la Sociedad Española de Cardiología

L’Hospital del Mar rep l’acreditació SEC-EXCELENTE en insuficiència cardíaca de la Sociedad Española de Cardiología

La SEC ha reconegut la qualitat assistencial cardiològica de 34 centres hospitalaris de l'Estat. Un total de nou centres reben el segell SEC-EXCELENTE en assistència ventricular mecànica, nou en insuficiència cardíaca, set en SCASEST, sis en seguiment de dispositius, i 11 el segell SEC-PRIMARIA. La SEC audita i acredita la qualitat assistencial cardiològica en el marc del programa SEC-CALIDAD, que té per objectiu millorar la prevenció, diagnòstic i tractament de les malalties cardiovasculars.

La Sociedad Española de Cardiología (SEC) ha acreditat avui la qualitat assistencial en cardiologia de 34 hospitals de l'Estat. Així, en un acte celebrat a la Casa del Corazón, un total de 10 centres han rebut el segell SEC-EXCELENTE en insuficiència cardíaca, entre ells el Servei de Cardiologia de l'Hospital del Mar, 9 en assistència ventricular mecànica, set en SCASEST (síndrome coronària aguda sense elevació de l'ST), sis en el seguiment de dispositius, i 11 el segell SEC-PRIMARIA, que reconeix la integració assistencial entre cardiologia i atenció primària.

La insuficiència cardíaca afecta el 2,7% de la població de l'Estat més gran de 45 anys i a ella es destina entre el 2 i el 3% de la despesa sanitària total. Els hospitals que han assolit l'acreditació SEC-EXCELENTE en insuficiència cardíaca per complir els estàndards de qualitat a la seva tasca assistencial d'aquesta malaltia són, a banda de l'Hospital del Mar, l'Hospital Universitario Puerta de Hierro Majadahonda de Madrid, el Complejo Asistencial Universitario de Salamanca, el Complejo Hospitalario Universitario de Gran Canaria Doctor Negrín, l'Hospital de Figueres, l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, l'Hospital Universitario de Cruces, al País Basc, l'Hospital Universitario Infanta Cristina de Parla i l'Hospital Valle del Nalón de Langreo.

El Dr. Manuel Anguita, president de la SEC, ha recordat que "el programa SEC-CALIDAD té com a objectiu millorar la prevenció, diagnòstic i seguiment de les malalties cardiovasculars a l'Estat". Per la seva banda, el Dr. Andrés Íñiguez, impulsor del programa durant el seu mandat al capdavant de l'entitat, ha recordat que "la línia estratègica de SEC-CALIDAD integra, entre altres, els subprojectes de SEC-EXCELENTE per a reduir la variabilitat de les actuacions de la pràctica clínica en els processos i procediments que la SEC té protocoloritzats. I SEC-PRIMARIA, per a millorar la continuïtat assistencial i la comunicació entre cardiologia hospitalària i assistència primària. Tots dos subprojectes contribueixen a generar coneixement i a millorar la qualitat assistencial, comptant amb la col·laboració i suport científic, tècnic i institucional tant dels mateixos professionals com dels gestors de serveis sanitaris".

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat