Notícies

6 de febrer de 2019 - Informació general

Èxit de l’Haematopathology Course a l’Hospital del Mar

Èxit de l’Haematopathology Course a l’Hospital del Mar

Aquest curs internacional organitzat pel Servei d'Anatomia Patològica en col·laboració amb la Dra. Esther Oliva del Departament de Patologia del Massachusetts General Hospital de Boston, ha reunit a alguns dels experts més destacats en aquest camp.

La setzena edició del curs organitzat pel Servei d'Anatomia Patològica de l'Hospital del Mar, aquest any dedicat a l'hematopatologia, l'Haematopathology Course, s'ha celebrat entre el 30 de gener i l'1 de febrer a l'Hospital del Mar, amb un gran èxit de participació i un elevat nivell de les ponències que s'han pogut seguir durant els tres dies del curs. A la trobada, organitzada amb la col·laboració de la Dra. Esther Oliva, del Massachusetts General Hospital, de Boston, als Estats Units, hi ha assistit 108 professionals de diferents països, majoritàriament europeus.

Curs_hematopatologia

La Dra. Belén Lloveras, el Dr. Julio Pascual i la Dra. Esther Oliva

El curs ha tingut quatre ponents destacats, el Dr. Adam Bagg, del departament de Patologia de l'Hospital University of Pennsylvania, el Dr. Robert Paul Hasserjian, del Massachusetts General Hospital-Harvard Medical School, el Dr. Steven H. Swerdlow de l'UPMC Presbyterian, a Pittsburg, als Estats Units, i la Dra. Laurence de Leval, de l'Institut Universitaire de Pathologie de Lausana, a Suïssa. Ells han estat els encarregats de conduir les diferents conferències, que han anat acompanyades de sessions pràctiques participatives basades en l'observació de casos al microscopi. Dos destacats hematopatòlegs del nostre país, el Dr. Miguel Ángel Piris, de la Fundación Jimenez Diaz de Madrid i el Dr. Elias Campo, de l'Hospital Clínic de Barcelona, han contribuït al curs amb conferències sobre les noves tècniques de seqüenciació massiva en el diagnòstic dels limfomes.

Curs_hematopatologia

El Dr. Steven H. Swerdlow, la Dra. Laurence de Leval, el Dr. Adam Bagg i el Dr. Robert Paul Hasserjian

En el curs s'ha destacat que la integració de les dades morfològiques de la biòpsia i de les extensions citològiques amb les troballes citogenètiques i de seqüenciació permeten millorar el coneixement de les malalties hematològiques i el desenvolupament de teràpies més específiques.

Curs_hematopatologia

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat