Notícies

31 de gener de 2019 - Informació general

Dues professionals del Servei de Pneumologia reben l’acreditació European Spirometry Driving Licence

Dues professionals del Servei de Pneumologia reben l’acreditació European Spirometry Driving Licence

Amb elles, ja són 4 les professionals del Servei de Pneumologia, infermeres i fisioterapeutes, que disposen d'aquesta certificació. Només una seixantena de professionals a l'Estat han assolit aquesta fita.

El Servei de Pneumologia ja disposa de quatre professionals acreditades per l'European Respiratory Society i la SEPAR (Sociedad de Neumología y Cirugía Torácica), amb l'European Spirometry Driving Licence, després que la fisioterapeuta Ana Balañá Corberó i la infermera Mireia Admetlló Papiol, hagin superat el programa de formació per assolir-la. Amb elles, ja són quatre les professionals amb aquesta certificació al servei, després que en edicions anteriors l'hagin assolit les infermeres Laura Gutiérrez i Concepción Ballano.

Acreditacio_espirometria

Ana Balañá i Mireia Admetllo

Ana Balañá i Mireia Admetllo han format part de la vintena de professionals de l'Estat que han superat la tercera edició d'aquesta acreditació, que només tenen una seixantena de persones a l'Estat. L'objectiu d'aquesta formació és unificar criteris i assegurar la capacitació dels tècnics a càrrec de les proves de funció respiratòria, assolint una homogeneïtzació dels coneixements de tots els implicats en el procés de l'espirometria, per obtenir així una qualitat uniforme d'aquest tipus d'exploració.

Per arribar-hi, els aspirants han de superar un llarg procés, de gairebé nou mesos, que combina teoria i pràctica. L'acreditació és necessària a tots els països europeus per a realitzar les proves de funció pulmonar, que inclouen espirometries forçades. 

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat