Notícies

29 de novembre de 2018 - Guardons

La millora de la valoració radiològica dels pacients d’ictus, premiada per la Sociedad Española de Neurorradiología

La millora de la valoració radiològica dels pacients d’ictus, premiada per la Sociedad Española de Neurorradiología

Un treball en aquest camp de professionals de l'Hospital del Mar ha rebut el premi a la millor comunicació oral en Neurorradiologia Diagnòstica a la reunió anual de la SERN.

La descripció d'un mètode per valorar la col·lateralitat vascular a partir de la TC-perfusió, ha rebut el premi a la millor comunicació oral en Neurorradiologia Diagnòstica a la LVII Reunión Anual de la Sociedad Española de Neurorradiología, celebrada a Granada. El treball, Descripción de la metodologia para utilizar la TC perfusión en la valoración de la colateralidad de pacientes con ictus isquémico agudo siguiendo los criterios de la angio-TC multifásica, el signen professionals dels serveis de Radiologia i de Neurologia de l'Hospital del Mar, el Dr. Jaume Capellades, el Dr. Fernando Díaz, la Dra. Sofía González Ortiz, el Dr. Santiago Medrano, la Dra. Ainara Barguilla i la Dra. Ana Rodríguez.

 

Millora de la valoració dels pacients

Com explica el Dr. Jaume Capellades, primer signant de l'estudi, "en el tractament de l'ictus isquèmic agut, la valoració de la col·lateralitat vascular pot ser una dada valuosa en la selecció de pacients candidats a trombectomia mecànica". Aquesta valoració es fa, de forma habitual, per mitjà de l'angio-TC multifàsica. El treball premiat descriu un mètode per valorar la col·lateralitat que "reprodueix exactament l'angio-TC multifàsica, però a partir de la TC-perfusió, sense necessitat de realitzar l'angio-TC multifàsica, amb una reducció significativa de la radiació al pacient", destaca el Dr. Capellades.

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat