Notícies

28 de novembre de 2018 - Guardons

L’estudi PADULAP de l’Hospital del Mar rep el premi a la millor presentació oral al Congrés Nacional de Cirurgia

L’estudi PADULAP de l’Hospital del Mar rep el premi a la millor presentació oral al Congrés Nacional de Cirurgia

L'estudi compara els beneficis de l'abordatge per laparoscòpia de la cirurgia de càncer de pàncrees en comparació amb la cirurgia oberta. L'ha dirigit el Dr. Ignasi Poves i l'ha publicat la revista Annals of Surgery.

Un estudi del Servei de Cirurgia de l'Hospital del Mar, en col·laboració amb professionals del Servei d'Anatomia Patològica, Radiologia, Digestologia i Oncologia Mèdica, ha estat reconegut amb el premi a la millor presentació oral al Congrés Nacional de Cirurgia de l'Asociación Española de Cirujanos, celebrat fa uns dies a Madrid. El treball, que compara dos tipus d'abordatge a l'hora d'intervenir el càncer de pàncrees, per laparoscòpia i per cirurgia oberta, ha donat lloc a l'estudi PADULAP, publicat a la revista Annals of Surgery.

Premi_PADULAP

La Dra. Olga Morató durant la presentació del treball

L'estudi, Comparison of Perioperative Outcomes between laparoscopic and open approach for pancreatoduodenectomy, demostra els avantatges de l'abordatge per laparoscòpia, entre els quals hi ha la reducció de les complicacions i de l'estada hospitalària. És el primer estudi al món d'aquestes característiques en un camp, el de la cirurgia per laparoscòpia en el càncer de pàncrees, en el qual l'Hospital del Mar és pioner. El signen el Dr. Ignasi Poves, el Dr. Fernando Burdío, la Dra. Olga Morató, la Dra. Mar Iglesias, el Dr. Alexander Radosevic, el Dr. Lucas Ilzarbe, la Dra. Laura Visa i el Dr. Luis Grande.

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat