Notícies

26 de novembre de 2018 - Informació general

Premi per al Servei de Nefrologia al XLVIII Congrés de la Sociedad Española de Nefrología i IX Congrés Iberoamericano de Nefrología

Premi per al Servei de Nefrologia al XLVIII Congrés de la Sociedad Española de Nefrología i IX Congrés Iberoamericano de Nefrología

Un treball presentat per la Dra. Carla Burballa ha estat reconegut com una de les millors comunicacions orals del congrés. En ell s'analitza la capacitat dels embarassos d'induir la producció d'anticossos en dones enfront d'antígens que els fetus hereten dels pares (homes).

Un estudi presentat pel Servei de Nefrologia de l'Hospital del Mar al XLVIII Congrés de la Sociedad Español de Nefrología i IX Congrés Iberoamericano de Nefrologia ha estat reconegut com una de les millors presentacions orals de la trobada, celebrada a Madrid entre els dies 16 i 19 de novembre. El treball, El embarazo como fuente natural de sensibilización de anticuerpos anti-HLA, el va presentar la Dra. Carla Burballa, i analitza aquesta possibilitat gràcies a la participació de dones embarassades controlades a la Consulta d'Hipertensió i Embaràs de l'Hospital. 

Premi_congrés_SENç

Presentació de l’estudi

L'estudi avaluava la capacitat dels embarassos d'induir la producció d'anticossos anti-HLA a dones davant els antígens dels fetus que hereten dels pares. Aquests anticossos poden suposar una barrera pel trasplantament o un factor de risc de rebuig de l'òrgan. El treball neix de l'interès del grup de Nefrologia de l'Hospital del Mar per conèixer millor les causes de la producció d'anticossos anti-HLA i els seus mecanismes d'acció en el rebuig del trasplantament renal, una línia de recerca consolidada liderada per la Dra. Marta Crespo, Cap de secció de Trasplantament.

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat