Notícies

23 de novembre - Guardons

El projecte NEFROMAR rep un dels premis als Millors Projectes de Coordinació i Integració de la Sanitat Catalana

El projecte NEFROMAR rep un dels premis als Millors Projectes de Coordinació i Integració de la Sanitat Catalana

La Societat Catalana de Gestió Sanitària ha reconegut aquest projecte com un dels 6 més destacats entre els presentats a la primera edició d'aquests premis. La iniciativa NEFROMAR busca promoure la col·laboració i cooperació entre els professionals de l'Hospital i de l'atenció primària per millorar l'atenció als pacients amb malaltia renal crònica.

El projecte de col·laboració entre l'Hospital del Mar i l'atenció primària de l'Àrea Integral de Salut AIS Litoral en el camp de les malalties renals cròniques, el NEFROMAR, ha rebut avui un dels guardons de la I edició dels Premis als Millors Projectes de Coordinació i Integració de la Sanitat Catalana, atorgats per la Societat Catalana de Gestió Sanitària. Es tracta d'una iniciativa que potencia el treball en equip entre els especialistes de l'Hospital i els de l'atenció primària, amb l'objectiu d'establir dinàmiques de treball que permetin oferir la millor atenció i seguiment als pacients amb aquest tipus de patologia.

Premi_NEFROMAR

Aquesta tasca ha estat reconeguda amb el segon premi a la categoria de millor projecte liderat des d'hospitals, centres sociosanitaris i centres de salut mental. El jurat ha valorat la innovació que suposa un projecte que proposa "compartir el maneig dels malalts amb nefropatia crònica a través de la coordinació entre atenció primària i especialitzada, la seva extensió territorial a través dels referents d'ambdós nivells o la consulta virtual, i l'impacte en qualitat, tant en recursos emprats com en valor percebut".

 

El projecte NEFROMAR

La iniciativa, en marxa des de gener del 2017, ha estat un dels 20 projectes finalistes, dels quals, només 6 han estat reconeguts. S'ha valorat la seva excel·lència, en assegurar la continuïtat assistencial dels pacients amb malaltia renal crònica amb criteris de seguretat, qualitat, efectivitat i fluïdesa i, a la vegada, per potenciar estratègies de diagnòstic precoç per prevenir aquestes patologies des de l'atenció primària. Per fer-ho, els professionals han dissenyat diverses eines de col·laboració, com una consulta virtual per a especialistes i infermeria, sessions educatives per a professionals i pacients, i la coordinació prèvia a l'alta, amb informe mèdic activat des del centre hospitalari i enviat a la gestora de casos de l'ambulatori del pacient.

Premi_NEFROMAR

Els Premis als Millors Projectes de Coordinació i Integració de la Sanitat Catalana s'han lliurat aquest matí a un acte a l'Acadèmia de Ciències Mèdiques i de la Salut de Catalunya i Balears, que ha comptat amb una conferència a càrrec d'Àngel Castiñeira, director del programa "Pensar el Lideratge" d'Executive Education d'ESADE Bussiness School. L'objectiu de la convocatòria és destacar projectes que ja són una realitat i que són una mostra de coordinació entre diversos nivells assistencials per millorar resultats i oferir una millor continuïtat assistencial a la població atesa. En aquesta primera edició s'han presentat 105 candidatures, entre les quals es van seleccionar 20 finalistes.

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat