Notícies

23 de novembre - Informació general

L’Hospital del Mar actua contra la violència masclista

L’Hospital del Mar actua contra la violència masclista

25 de novembre, Dia Internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones

Un any més, la institució se suma al Dia Internacional per a l'eliminació de la violència envers les dones. Els seus centres disposen d'una nova eina en aquest camp, amb l'elaboració d'un algoritme per a la detecció i actuació davant una agressió sexual o violació.

El nou algoritme per a la detecció i actuació davant una agressió sexual-violació és una eina destinada als professionals sanitaris per facilitar la seva tasca en aquests casos i actuar de la forma més ràpida i respectuosa amb les víctimes. En ell es destaquen els factors que han de fer sospitar que es tracta d'una agressió sexual o violació, així com les pautes a seguir per garantir la protecció de la pacient i el seu benestar. El seu desenvolupament ha estat una de les fites assolides per la Comissió d'Atenció als Maltractaments de l'Hospital del Mar, l'únic centre de Barcelona que disposa d'un organisme d'aquest tipus.

Els serveis d'urgències del Parc de Salut Mar (Hospital del Mar, Hospital de l'Esperança i CUAP Peracamps) han tractat una vuitantena de casos de maltractaments a dones entre gener i setembre d'aquest any. En general, des del 2014 s'ha detectat una disminució del nombre de pacients tractades per aquest motiu, però encara queda feina per fer. Per aquest motiu, la institució se suma a la campanya #BCNantimasclista impulsada per l'Ajuntament de Barcelona en el Dia Internacional per a l'eliminació de la violència envers les dones, com a ciutat que rebutja frontalment aquest tipus de violència.

Després d'anys de treball continuat, compromís professional i ètic, la Comissió d'Atenció als Maltractaments de l'Hospital del Mar reafirma la necessitat de prosseguir en la lluita contra la violència masclista i els maltractaments en general, informant, detectant i atenent a les víctimes i formant els professionals en l'atenció als maltractaments.

 

Acció a l'Escola Superior d'Infermeria del Mar

El Programa de Compromís Social i Igualtat de l'ESIMar ha desenvolupat els dies 21 i 22 de novembre accions per denunciar la violència envers les dones. En aquest sentit, el grup d'alumnes d'igualtat va convocar l'acte reivindicatiu Ni assassinades ni invisibilitzades, en el qual s'han repartit per tot el Campus Universitari Mar siluetes amb els noms de les dones assassinades. I el dijous 22 de novembre es va enregistrar un vídeo on qui volgués podia deixar constància i testimoni dels episodis d'assetjament i de violència o de microviolència masclista que hagués patit. Unes iniciatives que han comptat amb el suport de la Comissió d'Igualtat de l'Hospital del Mar.

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat