Notícies

22 de novembre de 2018 - Guardons

Beca Gilead a la recerca biomèdica per a un projecte de l’Hospital del Mar i l’Institut Hospital del Mar d’Investigacions Mèdiques

Beca Gilead a la recerca biomèdica per a un projecte de l’Hospital del Mar i l’Institut Hospital del Mar d’Investigacions Mèdiques

Un estudi per detectar la càrrega mutacional en pacients amb limfoma fol·licular agressiu dels serveis d'Hematologia i d'Anatomia Patològica i de l'Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques (IMIM) rep una de les beques de recerca de Gilead Sciences.

El projecte de recerca dels motius que provoquen que el 20% dels pacients amb limfoma fol·licular desenvolupi una variant de la malaltia agressiva i de mal pronòstic engegat pel Servei d'Hematologia i el Servei d'Anatomia Patològica de l'Hospital del Mar amb el Grup de recerca clínica aplicada en neoplàsies hematològiques de l'IMIM, ha estat guardonat amb una de les beques de la VI edició de les Beques Gilead a la Recerca Biomèdica. L'estudi ha estat un dels 6 seleccionats en aquesta edició i rebrà prop de 50.000 € per finançar els seus treballs.

Beca_Gilead

El Dr. Antonio Salar durant l’acte de lliurament de la beca

El projecte (Mutational characterization and tumor mutational burden in early progressor follicular lymphoma) el lideren el Dr. Antonio Salar, cap de secció del Servei d'Hematologia Clínica, la Dra. Beatriz Bellosillo, cap de secció de Biologia Molecular del Servei d'Anatomia Patològica, i el Dr. Lluís Colomo, cap de secció del Servei d'Anatomia Patològica, tots tres investigadors de l’IMIM. Com explica el Dr. Salar, la seva intenció és "buscar el perfil mutacional dels pacients amb la variant agressiva del limfoma fol·licular i determinar si tenen característiques específiques", característiques que es puguin "detectar al teixit i a la biòpsia líquida de manera que es pugui avaluar la seva incorporació en la millora del diagnòstic i tractament precoç a la pràctica clínica".

 

Procés d'avaluació independent dels projectes

El projecte de l'Hospital del Mar i l'IMIM ha estat seleccionat després de passar per un procés d'avaluació de dues etapes coordinat per l'Instituto de Salud Carlos III. En una primera fase, un grup d'experts internacionals han avaluat els projectes, elaborant dos informes. Després, s'ha elaborat un informe de síntesi científic i tècnic per part d'experts estatals independents. Cap dels projectes està relacionat amb l'anàlisi de fàrmacs.

Les Beques Gilead per a la Rercera Biomèdica es van lliurar ahir a un acte a la Fundación Giner de los Ríos a Madrid, amb presència de representants dels departaments de salut de la Generalitat i de la Comunitat de Madrid, a projectes en els camps de la investigació en VIH, malalties hepàtiques i hematologia i oncologia.

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat