Notícies

5 de novembre de 2018 - Guardons

Els pacients premien un projecte de formació impulsat pel personal d’infermeria del Servei de Nefrologia en col·laboració amb ACIN

Els pacients premien un projecte de formació impulsat pel personal d’infermeria del Servei de Nefrologia en col·laboració amb ACIN

L'associació de pacients, Fundación Renal ALCER, ha distingit la iniciativa "DOTZE MESOS per aprendre a cuidar-se amb l'ACIN", iniciada a l'Hospital del Mar en col·laboració amb l'Associació Catalana d'Infermeria Nefrològica.

El programa de formació per a pacients amb malaltia renal avançada de l'Associació Catalana d'Infermeria Nefrològica engegat per l'equip d'infermeria del Servei de Nefrologia de l'Hospital del Mar, ha rebut el reconeixement de l'associació de pacients Fundación Renal ALCER España. Els responsables del projecte, impulsat per l'Associació Catalana d'Infermeria Nefrològica (ACIN), van recollir dissabte passat al saló d'actes del CaixaForum de Madrid el premi al Reconeixement a l'àrea de Diàlisi 2018.

Premi_ALCER

La iniciativa DOTZE MESOS per aprendre a cuidar-se amb l'ACIN, vol oferir als pacients que ja estan a la fase avançada de la malaltia la formació necessària per entendre la seva situació i tenir cura de si mateixos. És una de les primeres vegades que un treball impulsat per professionals de la infermeria rep un reconeixement per part d'una entitat que representa els pacients. Un fet que destaca Ernestina Junyent, cap d'Unitat d'Infermeria del Servei de Nefrologia i presidenta d'ACIN. "Que reconeguin la tasca que es fa des d'infermeria és molt important, ja que representa un canvi a la mentalitat de la societat", assegura.

 

Projecte consensuat amb els pacients

La iniciativa premiada és fruit del treball conjunt entre el personal d'infermeria de l'Hospital i els pacients en hemodiàlisi. Es va constatar que en la fase avançada de la seva malaltia reben una veritable allau d'informació, moltes vegades difícil de gestionar. Per fer-ho més fàcil, es va optar per repartir-la en dotze mòduls, un per mes, amb els aspectes clau que els malalts necessiten dominar.

Premi_ALCER

Els temes que es tracten són bàsics, però de gran importància per als pacients en aquest moment de la malaltia. A la vegada, aquest entrenament es fa de forma lúdica, amb jocs i en grup, per aconseguir una millor comprensió de les cures que cal que segueixin.  

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat