Notícies

5 de novembre de 2018 - Informació general

"El càncer a la tercera edat"

Biblioteca El Clot - Josep Benet a les 19 hores

Quarta xerrada del cicle "Perdent la por al càncer" amb la Xarxa de Biblioteques de Barcelona. Sota el títol "El càncer a la tercera edat" les doctores Maria Pi-Figueras i Laura Visa explicaran què és l'oncogeriatria, un projecte que es va posar en marxa fa un any i mig i del qual l'Hospital n'és un dels centres pioners. En aquesta ocasió la xerrada es realitzarà a la Biblioteca El Clot-Josep Benet el dilluns 5 de novembre a les 19:00 h.

Aquest és un cicle que s'emmarca en el projecte "Visions de Ciència" que fa anys que porten a terme les Biblioteques de Barcelona, i que en aquesta ocasió han encarregat a l'Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques (IMIM) gràcies a l'èxit obtingut amb el cicle de cafè científics que es va organitzar l'any passat.

Cada setmana les xerrades tractaran un tema diferent relacionat amb la malaltia: la immunoteràpia, la genètica del càncer, la medicina personalitzada, el càncer a la tercera edat, els càncers hematològics, la importància de l'exercici i la dieta en el càncer, la gestió de les emocions i com els avenços tecnològics ajuden al tractament. El cicle té una durada de 8 setmanes i les xerrades es faran cada dilluns a les 19 hores alternativament a 4 biblioteques de l'àrea de Barcelona: Biblioteca Camp de l'Arpa, Biblioteca Sagrada Família, Biblioteca Vila de Gràcia i la Biblioteca del Clot.

Amb aquesta iniciativa es vol aportar una mirada optimista sobre les noves teràpies disponibles, la recerca més actual, l'enfocament multidisciplinari, la prevenció, l'apoderament del pacient o la vida després d'un càncer, gràcies a la participació com a ponents dels millors experts de l'Hospital del Mar i de l'IMIM.

Enllaços relacionats

© 2006 - 2019 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat