Notícies

31 d'octubre de 2018 - Informació general

La Marató 2017 finança 2 projectes de l'Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques

La Marató 2017 finança 2 projectes de l'Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques

Ahir 30 d’octubre va tenir lloc el lliurament de premis a la recerca de La Marató 2017 dedicada a les malalties infeccioses, en un acte acadèmic celebrat a l'Acadèmia de Ciències Mèdiques i de la Salut de Catalunya i Balears. En aquesta edició s'han recaptat 9,8 milions d'euros que permetran finançar un total de 36 projectes. L'objeciu és impulsar la creació de noves eines de prevenció i diagnòstic, així com tractaments més eficients per tal de guanyar més anys i més qualitat de vida per als pacients.

Els projectes finançats son:

- Impacte clínic i microbiològic dels nous antipseudomònics ceftolozano-tazobactam i ceftazidima-avibactam en les infeccions per Pseudomonas aeruginosa extremadament resistent. Dr. Juan Pablo Horcajada Gallego, cap de servei de Malalties Infeccioses de l'Hospital del Mar i coordinador del Grup de recerca en Patologia infecciosa i antimicrobians de l'IMIM (Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques). Finançament: 196.625,00 €

- Resposta adaptativa de les cèl·lules NK al citomegalovirus en el context d'immunosupressió: implicacions clíniques en el trasplantament renal. Dr. Miguel López-Botet Arbona, director del Programa de recerca en processos inflamatoris i cardiovasculars de l'IMIM (Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques). Finançament: 196.875,00 €

En l'edició d'aquest any el Dr. Miguel López-Botet, ha parlat en representació dels 55 equips guardonats, i ha explicat que "les malalties continuen sent una amenaça creixent per a la nostra societat, tot i els grans avenços aconseguits en els darrers anys". Per això, la injecció de recursos que hi destina ara la Fundació permetrà "afrontar els reptes d'aquest àmbit, aportant-hi avenços cientítics i tecnològics".

Amb aquest nou lliurament d'ajudes a la recerca, en 26 anys de trajectòria, La Marató de TV3 ja suma més de 800 projectes impulsats, que han aportat avenços notables en la salut del conjunt de la societat.

Seguiu aquest enllaç per saber els projectes finançats:
http://www.ccma.cat/tv3/marato/projectes-financats/2017/1370/

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat