Notícies

2 de novembre de 2018 - Informació general

La Unitat Multidisciplinària de Patologia del Son rep l’acreditació com a Unitat d’Alta Complexitat de la SEPAR

La Unitat Multidisciplinària de Patologia del Son rep l’acreditació com a Unitat d’Alta Complexitat de la SEPAR

És el màxim nivell d'acreditació que atorga aquesta societat. Es reconeix així l'alt nivell d'assistència als pacients i la tasca dels professionals que formen part de la unitat.

La Sociedad Española de Neumología y Cirugía Torácica (SEPAR) ha reconegut la tasca de la Unitat Multidisciplinària de Patologia del Son de l'Hospital del Mar, a qui ha atorgat l'acreditació com a Unitat d'Alta Complexitat, el nivell més alt que concedeix aquesta entitat. Per rebre aquest reconeixement, la unitat ha hagut de superar l'escrutini de la SEPAR, que ha analitzat 32 aspectes de la seva activitat. El treball per assolir l'acreditació va començar fa dos anys, quan el tres metges de la unitat ja es van acreditar com a facultatius del son.

Unitat_Son

L’equip de la Unitat Multidisciplinària de Patologia del Son

El coordinador de la unitat, el Dr. Miquel Félez, ha valorat aquest reconeixement atorgat per la SEPAR apuntant que "és una constatació que estem fent les coses bé". A la vegada, ha assegurat que el treball per aconseguir l'acreditació ha estat un "esforç positiu, professionalment, ja que ens ha obligat a posar-nos al dia", i ha explicat que encara els hi queda marge de millora.

 

Una unitat multidisciplinària

La Unitat Multidisciplinària de Patologia del Son compta amb 11 professionals de diverses especialitats, que treballen per oferir la millor atenció als pacients de l'àrea de referència. La unitat, que realitza cada any prop de 1.500 proves i fa el seguiment de més de 3.000 pacients, depèn dels serveis de Pneumologia i Neurologia. Tot i això, també col·labora amb pediatres, psiquiatres, endocrinòlegs i otorrinolaringòlegs. La malaltia més prevalent entre els pacients de la unitat és l'apnea del son (amb el 80% de les proves que es realitzen), tot i que també tracten casos de narcolèpsia o epilèpsia, entre altres patologies.

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat