Notícies

30 d'octubre de 2018 - Informació general

El Dr. Joan Albanell, coordinador d’un curs pioner de formació en línia sobre la biòpsia líquida

El Dr. Joan Albanell, coordinador d’un curs pioner de formació en línia sobre la biòpsia líquida

El curs recull els últims coneixements sobre aquesta tècnica, que amb una mostra de sang permet detectar-hi l'ADN circulant i realitzar el diagnòstic de forma no invasiva.

Aquest matí s'ha presentat a Madrid la primera edició del curs de formació en línia Biopsia líquida: ¿promesa o realidad clínica?, que impulsa l'empresa Renovatio Biomédica. Una iniciativa que coordina el Dr. Joan Albanell, cap del Servei d'Oncologia Mèdica de l'Hospital del Mar, de forma conjunta amb el Dr. Rafael López, cap del Servei d'Oncologia Mèdica del Complexo Hospitalario Universitario de Santiago de Compostel·la, i el Dr. Federico Rojo, cap del Servei d'Anatomia Patològica de l'Hospital Universitario Fundación Jiménez Díaz de Madrid.

Curs_biopsia_liquida

El Dr. Rafael López, el Dr. Joan Albanell i el Dr. Federico Rojo

El curs permet repassar l'actualitat sobre la tècnica de la biòpsia líquida, així com els seus beneficis i limitacions actuals i en el futur. El Dr. Albanell ha destacat "la necessitat d'actualitzar els coneixements dels especialistes per poder aprofitar els avantatges que ofereixen els avenços en el diagnòstic, com és el cas de la biòpsia líquida". A la vegada, ha apuntat que "està canviant la forma de tractar i monitorar els pacients oncològics, obrint noves possibilitats i acostant el tractament personalitzat".

La biòpsia líquida utilitza mostres sanguínies dels pacients per detectar-hi l'ADN circulant de les cèl·lules tumorals i fer el diagnòstic. El curs té l'aval de la Sociedad Española de Oncología Médica (SEOM), de la Sociedad Española de Anatomía Patológica (SeAP-IAP) i de l'Asociación Española de Investigación sobre el Cáncer (ASEICA).

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat