Notícies

23 d'octubre de 2018 - Informació general

El cicle Perdent la Por al Càncer comença amb gran èxit de públic

El cicle Perdent la Por al Càncer comença amb gran èxit de públic

Més de 200 persones han assistit a les dues xerrades que han obert el cicle Perdent la por al càncer que organitza l'IMIM amb la Xarxa de Biblioteques de Barcelona. El cicle s'emmarca en el projecte Visions de Ciència, uns cicles que s'organitzen trimestralment des de la Xarxa de Biblioteques de Barcelona per apropar els temes científics a la ciutadania.

La Biblioteca Camp de l'Arpa-Caterina Albert va ser l'escenari de la primera xerrada, el passat 15 d'octubre. S'hi va tractar la immunoteràpia com a nova eina de tractament i la van realitzar la Dra. Edurne Arriola, oncòloga de l'Hospital del Mar i investigadora IMIM, i la Dra. Aura Muntasell, immunòloga de l'IMIM. La sala d'actes de la biblioteca es va quedar petita per acollir unes 120 persones que van seguir la xerrada i que van participar activament en el torn de preguntes. Us deixem un enllaç on podeu veure algunes de les imatges de l'acte:

https://www.flickr.com/photos/97706717@N02/albums/72157674548157208

L'origen genètic d'alguns càncers va centrar la xerrada d'ahir a la Biblioteca Sagrada Família- Josep M. Ainaud de la Lasarte. Va anar a càrrec de la Dra. Cristina Álvarez, responsable del Consell Genètic Colorectal de l'Hospital del Mar i investigadora IMIM, i de la Dra. Sònia Servitja, oncòloga  de l'Hospital del Mar i investigadora IMIM. Va ser una xerrada molt interessant i on es va explicar què és un càncer hereditari, en quin percentatge es donen, què cal fer en aquests casos, que són les unitats de consell genètic, i molts altres conceptes relacionats amb la predisposició genètica al càncer.  Més de 100 persones van seguir la xerrada amb molt d'interès i van participar del torn de preguntes. Us convidem a veure algunes imatges d'aquesta xerrada a: 

https://www.flickr.com/photos/97706717@N02/albums/72157701192230451

El cicle Perdent la Por al Càncer continua fins al dia 3 de desembre i es realitza alternativament a les quatre biblioteques que participen any rere any al cicle Visions de Ciència: Camp de l'Arpa, Sagrada Família, Vila de Gràcia i Clot. La propera cita és el dilluns 29 d'octubre a la Biblioteca Vila de Gràcia amb la xerrada Fent un vestit a mida: medicina personalitzada contra el càncer a càrrec de la Dra. Clara Montagut, oncòloga de l'Hospital del Mar i investigadora IMIM, i la Dra. Beatriz Bellosillo, patòloga de l'Hospital del Mar i investigadora IMIM. Us convidem a assistir-hi!

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat