Notícies

17 d'octubre de 2018 - Informació general

Descansar amb un propòsit

Descansar amb un propòsit

Dia Mundial del Dolor

La sala Josep Marull ha acollit la III Jornada per a Pacients amb Dolor Crònic de l'Hospital del Mar, de nou amb un gran èxit de participació. Aquest any, els assistents han rebut pautes per garantir una bona higiene de son i un descans reparador, factors de gran rellevància per al benestar dels pacients amb dolor crònic. La trobada ha coincidit amb la celebració del Dia mundial contra el dolor crònic.

Descansar bé o no fer-ho té una correlació directa amb el dolor i la seva percepció. Per tant, donar eines als pacients amb dolor crònic per assolir una bona higiene de son i aconseguir unes nits reparadores és bàsic en el seu camí per ajudar-los a conviure i millorar el seu procés de dolor crònic. Així ho han destacat els experts que han participat en la III Jornada per a Pacients amb Dolor Crònic de l'Hospital del Mar, Adormir-se amb un somni aixecar-se amb un propòsit, a una sala Josep Marull plena de gom a gom.

Jornada_Dolor_2018

La trobada, organitzada per la Unitat del Dolor del centre i la Comissió del Dolor del Parc de Salut MAR, i impulsada pel personal d'infermeria d'aquesta unitat, ha coincidit de nou amb el Dia mundial contra el dolor crònic i ha servit per "oferir mètodes per poder assolir un bon descans, eines d'aplicació senzilla a la vida diària, pot permetre assolir un bon son i, per tant, una millora directa en el dolor que sent el pacient", com ha destacat el Dr. Antonio Montes, president de la Comissió del Dolor del Parc de Salut MAR.

"El dolor és una variable molt subjectiva", ha explicat el Dr. Montes, que ha assegurat que el futur passa per la "prevenció, veure perquè unes persones, davant la mateixa situació, pateixen dolor crònic", un fet que "permetrà tractar-les abans". I és que, com ha apuntat Susana Garcia, infermera de la Unitat del Dolor, "els pacients amb dolor crònic poden trigar anys a arribar", i això provoca que "el dolor estigui ja instaurat, hagi creat hàbits", fent que la tasca d'aquestes unitats se centri "a millorar tant el dolor com la qualitat de vida dels pacients".

Jornada_Dolor_2018

El Dr. Francisco J. Segarra

En aquest sentit, el descans és vital. Així ho ha destacat el Dr. Francisco J. Segarra, metge especialista del son, coordinador de la Clínica del Son-Dr. Estivill i codirector de la Unitat de Patologia del Son de l'Hospital General de Catalunya. A la seva xerrada, ha explicat el cicle del son i la importància d'uns bons hàbits, ja que "el son no es recupera". "És molt important mantenir horaris regulars per no alterar aquests ritmes", ha apuntat, recordant que les noves tecnologies no hi ajuden. "13' de revisar correus electrònics o d'utilitzar la tauleta electrònica disminueixen en un 50% la secreció de melatonina", generant problemes per dormir. La Jornada per a Pacients amb Dolor Crònic també ha comptat amb la participació de Maika Bakaikoa, terapeuta sexual i de parella especialitzada en dolor crònic, que ha donat als assistents les claus per a una bona relaxació que permeti dormir bé.

Jornada_Dolor_2018

Susana Garcia, el Dr. Antonio Montes i la Dra. Enriqueta Barrera

La jornada s'ha tancat amb un repàs de la historia de la Unitat del Dolor de l'Hospital del Mar a càrrec de la Dra. Enriqueta Barrera, conferència que ha servit per retre homenatge a la trajectòria d'aquesta professional a la institució.

 

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat