Notícies

13 de setembre de 2018 - Informació general

El president Torra i la consellera Vergés han fet avui una visita inaugural al CAP La Mina de Sant Adrià de Besòs

El president Torra i la consellera Vergés han fet avui una visita inaugural al CAP La Mina de Sant Adrià de Besòs

El Departament de Salut ha invertit en aquest centre més de 9 M€. Hi treballen 118 professionals que donen servei a una població de 16.000 persones amb gran vulnerabilitat. Té una cartera de serveis avançada i compta, entre d'altres, amb Medicina i Infermeria de Família, Pediatria; Atenció Continuada; Odontologia, i Adiccions i Atenció a la salut mental per a adults i infants, gestionada per l’INAD.

El president de la Generalitat, Quim Torra, i la consellera de Salut, Alba Vergés, han fet avui una visita inaugural al Centre d'Atenció Primària (CAP) La Mina, a Sant Adrià de Besòs. Aquest equipament ha suposat una inversió de més de 9 milions d'euros finançats pel Servei Català de la Salut (CatSalut). Es tracta d'una dotació de recursos, tant físics com humans, més grans que la mitjana, per tal de garantir l'equitat i donar resposta a les majors necessitats de la població d'aquesta Àrea Bàsica de Salut (ABS), amb un alt índex de vulnerabilitat.

Visita_La_Mina

El cap del Govern i la consellera han visitat les diferents plantes de l'edifici, que té una cartera de serveis avançada: Medicina i Infermeria de Família, Pediatria; Atenció Continuada, Odontologia, Treball Social, Suport d'especialistes i atenció a la salut sexual i reproductiva (ASSiR) així com també Atenció a la salut mental i addiccions per a adults i infants; i primera infància, entre d'altres. En aquest cas, han pogut conèixer les instal·lacions del Centre de Salut Mental Infantojuvenil (CSMIJ), el Centre de Salut Mental d'Adults (CSMA) i el Centre d'Atenció a les Addiccions (CAS) Extracta-La Mina, gestionats per l'Institut de Neuropsiquiatria i Addiccions (INAD-PSMAR). Entre tots tres atenen més de 1.000 pacients, entre infants i adolescents i adults.

Visita_La_Mina

Al CAP La Mina hi treballen un total de 118 professionals que donen servei a una població de 16.000 persones. El centre disposa d'una superfície construïda de 5.230 m2 en un edifici singular de planta baixa, més quatre plantes i una planta semisoterrani, un increment d'espai assistencial que permet millorar notablement l'atenció als usuaris, i el treball dels professionals.

Visita_La_Mina

També han participat en aquesta visita l'alcalde de Sant Adrià de Besòs, Joan Callau; el director gerent de l'Institut Català de la Salut, Josep M. Argimon; el gerent del Consorci Sanitari de Barcelona, Jaume Estany, i el director del CAP La Mina, Juan Manuel Mendive.

Enllaços relacionats

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat