Notícies

7 de juny de 2018 - Informació general

La 5ª Conferència Internacional de la International Association for Music and Medicine visita el Centre Fòrum

La 5ª Conferència Internacional de la International Association for Music and Medicine visita el Centre Fòrum

Una vintena de participants en la conferència van visitar ahir el centre per conèixer de primera mà la utilització de la musicoteràpia en el tractament de pacients amb dolor crònic oncològic a la seva Unitat de Cures Pal·liatives.

El Centre Fòrum ha acollit un dels primers actes de la 5ª Conferència Internacional de la International Association for Music and Medicine (IAMM), que se celebra entre els dies 7 i 10 de juny al World Trade Center de Barcelona. Una vintena d'experts de diversos països, arribats per participar en la trobada, la més important d'experts en la utilització de la música a la medicina, han visitat el centre per conèixer com la Unitat de Cures Pal·liativa de l'Hospital del Mar, de la mà del Màster de Musicoteràpia de la Universitat de Barcelona ofereix aquest tipus de teràpia.

Congrés_musicoteràpia

La visita ha consistit en una presentació a càrrec del Dr. Josep Planas, responsable de la secció de Cures Pal·liatives del Centre Fòrum, que ha destacat que "el nivell de satisfacció és molt alt, fins al punt que els pacients esperen la següent sessió. És una manera de comunicació diferent". Després s'ha fet una sessió conjunta de musicoteràpia, a la qual han assistit pacients i durant la qual s'han interpretat diverses composicions musicals. La presidenta del comitè organitzador de la conferència, Núria Escudé, ha coincidit amb el Dr. Planas, apuntant que "els estudis mitjançant tècniques d'encefalografia demostren els beneficis de la musicoteràpia".

Congrés_musicoteràpia

 

Un centre pioner en la utilització de la musicoteràpia

L'Hospital del Mar és un centre pioner a l'aplicació de la musicoteràpia per al tractament de pacients amb dolor crònic oncològic a la seva Unitat de Cures Pal·liatives. El centre disposa d'un programa específic, liderat pel Dr. Josep Planas, que ja ha realitzat més de 1.800 sessions a més de 400 pacients. Es tracta de sessions individuals amb música en viu, determinada en funció de cada pacient.

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat