Notícies

6 de juny de 2018 - Guardons

Premi de l’Associació Llatinoamericana del Tòrax a un treball liderat per Joaquim Gea

Premi de l’Associació Llatinoamericana del Tòrax a un treball liderat per Joaquim Gea

L’Associació Llatinoamericana del Tòrax (ALAT) ha atorgat el premi al millor treball sobre la Malaltia Pulmonar Obstructiva Crònica (MPOC) a un estudi liderat per Joaquim Gea, cap de servei de Pneumologia de l’Hospital del Mar, coordinador del Grup de Recerca en miogènesi, inflamació i funció muscular de l’IMIM i catedràtic de la UPF, juntament amb Robert Castelo, investigador del DCEXS de la UPF. El premi consisteix en el finançament de la seva assistència a l'11è Congrés ALAT, que tindrà lloc del 27 al 30 de juny a Ciutat de Mèxic.

L'estudi se centrava en la tipificació biològica dels pacients que associen MPOC i asma i que, clínicament es caracteritzen principalment per antecedents de consum de tabac, prova broncodilatadora positiva i una quantitat elevada d'eosinòfils a la sang perifèrica.

Més concretament els autors van presentar una aproximació transcriptòmica (mitjançant l'estudi de l'ARN) als biomarcadors d'aquesta entitat, la qual cosa permet entendre millor la seva fisiopatologia i, fins i tot dissenyar nous camins i dianes terapèutiques. A l'estudi també han col·laborat els investigadors del DCEXS Ferran Casals i Sergi Pascual, també metge adjunt del servei de Pneumologia de l’Hospital del Mar i investigador de l’IMIM.

L'ALAT és una associació internacional, professional i científica dirigida a les malalties respiratòries. Agrupa a pneumòlegs, cirurgians toràcics, intensivistes i fisioterapeutes respiratoris iberoamericans. És una associació compromesa amb la prevenció i el tractament de les malalties respiratòries a través de la recerca, de l'educació, de la cura i de la defensa dels pacients.

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat