Notícies

28 de febrer - Informació general

Una delegació de la regió italiana de Trento visita el Servei de Malalties Infeccioses

Una delegació de la regió italiana de Trento visita el Servei de Malalties Infeccioses

L’Hospital del Mar és referent a l'aplicació dels Programes d'Optimització d'Ús d'Antimicrobians i té un gran prestigi en el control d'infeccions.

Un grup d'especialistes en malalties infeccioses i control d'infeccions de la regió italiana de Trento, han visitat aquest matí el Servei de Malalties Infeccioses i el Programa de Control d'Infeccions de l'Hospital en el marc d'una jornada de treball amb els seus homòlegs catalans. La delegació ha pogut conèixer de primera mà l'aplicació al centre del Programa d'Optimització d'Ús d'Antimicrobians (PROA), a la qual és referent a Catalunya. També han rebut  informació de les activitats que realitza el Programa de Control d'Infeccions. La iniciativa té com a objectiu trobar punts en comú i poder desenvolupar iniciatives de recerca conjuntes, així com discutir sobre el control d'infeccions per patògens multiresistents. 

La visita, organitzada pel programa VINCat (de vigilància de les infeccions nosocomials) del Servei Català de la Salut, reconeix l'alt nivell assolit per l'Hospital del Mar en el control de les infeccions i forma part dels acords que s'han establert conjuntament entre Catalunya i Trento per treballar conjuntament en un projecte de compra pública innovadora. La delegació italiana estava formada per mitja dotzena d'experts en aquest camp, entre els quals els màxims representants de dos centres hospitalaris de la regió i investigadors de la Fondazione Bruno Kessler de recerca.

Després de visitar l'Hospital del Mar, la jornada de treball ha continuat a la seu d'AQuAS amb la creació d'un grup de treball i discussió conjunt.

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat