Notícies

29 de gener - Informació general

L’Hospital del Mar lidera els resultats dels tractaments de reperfussió sistèmica en casos d’ictus agut a Catalunya

L’Hospital del Mar lidera els resultats dels tractaments de reperfussió sistèmica en casos d’ictus agut a Catalunya

Segons dades de l'any 2016 auditades pel Pla director de la malaltia vascular cerebral de Catalunya.

L'Hospital del Mar va ser el centre amb una menor mortalitat al cap de 3 mesos entre els centres terciaris que tracten casos d'ictus per via intravenosa, segons les dades de l'any 2016 auditades pel Pla director de la malaltia vascular cerebral de Catalunya. La mortalitat va ser de només el 6%. A la vegada, va ser el segon hospital en relació amb una bona la recuperació funcional dels pacients, situada en el 61% dels casos.

L'anàlisi de les dades porta el Dr. Jaume Roquer, cap del Servei de Neurologia de l'Hospital del Mar, ha assegurat que es tracta d'un "èxit comú, compartit entre tots els professionals dels diferents estaments implicats en el tractament dels casos d'ictus, un treball multidisciplinari que ha aconseguit crear un circuit hospitalari que funciona molt bé". El 2016 es va tractar 50 pacients per via endovenosa i 26 per via endovascular (amb una mortalitat al cap de 3 mesos del 19%).

El Dr. Roquer també destaca que les xifres del 2016 han d'ajudar a continuar la línia d'excel·lència posada en marxa en el tractament del malalt afectat per ictus, amb la intenció de continuar oferint el millor servei als pacients i situant l'Hospital del Mar entre els millors centres de l'Estat en el seguiment d'aquesta patologia.

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat