Notícies

27 de març de 2017 - Informació general

Julio Pascual, nou Director de l'Àrea Assistencial i Mèdica del PSMAR

Julio Pascual, nou Director de l'Àrea Assistencial i Mèdica del PSMAR

En data 27 de març, el Dr. Julio Pascual assumeix la nova responsabilitat com a Director de l'Àrea Assistencial i Mèdica del PSMAR, càrrec que compaginarà amb el de cap de servei de Nefrologia i director del programa de Trasplantament Renal de l'Hospital del Mar.

El nomenament i l'elecció es va fer amb el mètode aplicat en les anteriors ocasions, és a dir, per mitjà d'un procés de consens entre la Gerència i la Junta Clínica, amb un mandat inicial de 2 anys, prorrogables fins a un màxim de 8 anys i seguint els criteris establerts per assumir aquesta responsabilitat, es a dir, ha de tractar-se d'un/a professional sènior, amb experiència clínica provada i que formi part del cos facultatiu de la Institució.

Com a tasques principals de la direcció de l'àrea assistencial destaquen les funcions de garantir i vetllar per: la qualitat, la seguretat i l'eficiència de l'assistència, el correcte funcionament dels òrgans de gestió clínica, comissions i comitès clínics i assistencials de la Institució, la definició estratègica de la cartera de serveis assistencials, la investigació clínica i la translacional i la seva integració en el model assistencial i per la interacció entre el model assistencial i la docència de pre i postgrau.

El Dr. Julio Pascual té una llarga trajectòria clínica que va iniciar al servei de Nefrologia de l'Hospital Ramón y Cajal, on va ser responsable de l'àrea d'Hospitalització de Trasplantament Renal. És autor de més de 900 comunicacions, autor o co-autor de més de 130 monografies o capítols de llibres i de 354 treballs publicats en revistes indexades, amb més de 5.000 citacions. És membre del Comitè de Redacció o Editorial de diverses revistes científiques nacionals i internacionals.

En l'actualitat és coordinador del Grup de Recerca en Nefropaties de l'Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques, professor associat de la Universitat Autònoma de Barcelona, assessor per a temes de malaltia renal de l'Agència de qualitat AQUAS i membre del grup Kidney Disease Improving Global Outcomes (KDIGO) per a l'elaboració de guies internacionals de trasplantament renal.

Enllaços relacionats

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat