Notícies

15 de juny de 2016 - Informació general

Dia Mundial de la Presa de Consciència de l’Abús i el Maltractament envers les Persones Grans

Dia Mundial de la Presa de Consciència de l’Abús i el Maltractament envers les Persones Grans

El PSMAR contra aquest i tots els tipus de maltractaments

El PSMAR es vol sumar a la celebració d’aquesta diada, establerta el 2006 amb l'objectiu d'incrementar la consciència pública sobre la violència i l'abús contra la gent gran i de promoure la investigació i la formació sobre aquest tema.

L'Organització de les Nacions Unides (ONU) estima que entre el 4% i el 6% de la gent gran d'arreu del  món ha patit algun tipus d'abús i /o maltractament.

El maltractament a una persona gran és tota acció que provoca algun dany o angoixa greu, que pot perjudicar la integritat física, psíquica, patrimonial, fins i tot, l'autonomia personal o algun altre dret fonamental. L'acció pot ser repetida o aïllada, i pot consistir també en la falta de resposta adequada a les necessitats de la persona gran.

Implica algú amb qui tenim relació: un familiar (parella, fill o filla,...) o algú de fora de la família (cuidadors, personal assistencial,...) i/o una persona de qui s'espera un tracte normal, de respecte mutu i fins i tot de confiança.

El lamentable delicte del maltractament de les persones d'edat acostuma a donar-se en l'entorn privat i reservat, per això resulta molt més necessària la resposta pública explícita. Enfortim la nostra determinació per posar fi a aquest problema com a part dels nostres esforços més amplis per crear una vida digna per a tothom. (Ban Ki-Moon, Secretari General de Nacions Unides)

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat