Notícies

14 de març de 2016 - Informació general

Negociació II Conveni Col·lectiu del personal laboral del PSMAR

Negociació II Conveni Col·lectiu del personal laboral del PSMAR

Nota informativa

El passat mes de juliol de 2015 els Representants Legals dels Treballadors i la Direcció vam obrir el procés de negociació del  II Conveni Col·lectiu de Treball del PSMAR, en un marc de restriccions econòmiques, però alhora amb la voluntat i les  expectatives de millorar aquelles condicions laborals i/o salarials que ens permetés la legislació vigent i les nostres pròpies disponibilitats econòmiques. 

En una primera fase al mes de novembre de 2015, ambdues parts vam arribar a un acord parcial de conveni, que ens va permetre aconseguir algunes millores i mantenir la negociació oberta. En concret aquest acord va fer possible:

  • El retorn de la quantitat pendent de la paga extra de Nadal del 2012.
  • El pagament dins l'any 2015 d'una quantitat assimilada a la retribució variable per objectius (DPO).
  • La desregulació de la jornada complementària d'atenció continuada (guàrdies mèdiques).
  • La modificació de l'article 33 en matèria de prorrateig de guàrdies en situació d'IT, AT i maternitat.
  • I molt especialment es va acordar que ens comprometíem a modificar el redactat de l'article 30 del Conveni, que fa referència al criteri de retribució de la DPO en el futur.

Des del gener d'aquest mateix any hem obert la segona fase de negociació, que ens ha de portar a l'acord definitiu del II Conveni Col·lectiu de treball del PSMAR abans del 30 del juny de 2016.

Aquesta fase està marcada per decisions polítiques a nivell de l'Estat i de la Generalitat, de millores de condicions laborals per al sector públic que no s'acompanyen de cap sistema de finançament complementari per fer-les front, i en canvi ens indiquen fer-ho viable mitjançant l'ajust de la despesa i/o la negociació amb la part social,  tot mantenint les limitacions legals de no incrementar la massa salarial (despesa total en personal estable i no estable de l'any anterior en número i salaris) i aconseguir l'equilibri pressupostari. Aquest és el cas de l'increment de l'1% en la massa salarial o del nombre de dies de lliure disposició a partir del sisè trienni, tal com estableix l'EBEP (Estatut Bàsic de l'Empleat Públic). Ambdues decisions tenen un cost aproximat de 2 milions d'euros.

La part social reclama l'aplicació en la seva totalitat d'aquests aspectes. La Direcció en la darrera reunió de la comissió negociadora va oferir 650.000€ -que són les disponibilitats pressupostàries actuals en espera del nou pressupost- per distribuir segons l'acord que s'arribés,quantitat que respecta les limitacions en l'increment de la despesa en massa salarial i la seva disponibilitat pressupostària.

Som conscients de les expectatives de millora que s'han creat i ens agradaria fer-les front sense posar en risc la sostenibilitat de la institució.

La negociació continua oberta i estem convençuts que la voluntat d'ambdues parts per arribar a acords també. Entenem i respectem les actuacions que cadascú consideri més adients per exposar i defensar les seves posicions, i esperem que aquestes ens permetin també apropar-nos a l'acord definitiu.

La Direcció

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat