Notícies

21 de desembre de 2015 - Informació general

Si no vau poder assistir a la signatura del llibre "Barcelona i l'Hospital del Mar", en Daniel Venteo tornarà a ser a l'hospital dilluns 21 de desembre

Si no vau poder assistir a la signatura del llibre

Dilluns 21 de desembre, aquest cop de 14.00 a 15.00 hs i al vestíbul de l’Hospital del Mar, tindreu de nou l’oportunitat que en Daniel Venteo us signi el llibre “Barcelona i l’Hospital del Mar”. Aprofitem i us adjuntem algunes de les imatges de l’anterior signatura.

“Barcelona i l’Hospital del Mar” és un llibre ple d'històries que podrien donar peu a un centenar de novel·les: el trasllat de l'hospital al Tibidabo sota les bombes, un infermer psicòpata executat al garrot vil, pacients que salven els seus metges inculpats com a "rojos" i treballadors despitosos que acusen els caps de comunistes. L'obra de Daniel Venteo desvetlla també racons de la història desconeguts fins ara: els del pavelló d'investigació de malalties tropicals, embrió de l'actual IMIM, fets per arquitectes de l'Alemanya nazi, o les impressions d'un sorprès Fleming aclaparat pel fenomenb "fans" durant la seva visita l'any 1948.

Daniel Venteo, comissari del Centenari de l’Hospital del Mar

Daniel Venteo, historiador i museòleg és l’autor del llibre Barcelona i l’Hospital del Mar. Té en el seu haver diversos llibres especialitzats en la història de les institucions vinculades a la ciutat. També té un estret lligam amb la Barceloneta, ja que fa un any va publicar amb l’Ajuntament de Barcelona Barceloneta, guia d’història urbana. Durant aquest any ha estat el comissari de l’exposició que sobre els cent anys de l’Hospital del Mar es va celebrar al Museu d’Història de Catalunya, i de la qual en podeu visitar ara una adaptació al vestíbul de l’hospital.

La seva experiència i ofici dóna fe dels fets històrics de forma rigorosa i contrastada, aportant llum a alguns racons de la història encara foscos, des del nom del veritable primer Director del centre (Dr. Grau, quan es creia que era el Dr. Mandri) fins als expedients de depuració política de després de la Guerra que, fins ara, no es coneixien.

Enllaços relacionats

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat