Notícies

De l'1 al 30 de juny de 2015 - Art-Usuari

Exposició ‘Rural Life in Rwanda’ de l’Associació MD OPEN WORLD

Exposició ‘Rural Life in Rwanda’ de l’Associació MD OPEN WORLD

Passadís central de l'Hospital del Mar

De l'1 al 30 de juny de 2015, al passadís central de l'Hospital del Mar podreu veure l'exposició "Rural Life in Rwanda" de l'Associació MD OPEN WORLD. A través de l’exposició Rural Life in Rwanda presentem el treball dut a terme per la organització MD OPEN WORLD. Aquesta exposició vol mostrar mitjançant una reflexió crítica la situació en què es troba la comunitat de Cyahinda, una comunitat localitzada a la província Sud de Ruanda.

MD OPEN WORLD és una organització formada per estudiants de ciències de la salut de la Universitat Pompeu Fabra i professionals del món sanitari amb el propòsit de millorar la qualitat de vida dels col·lectius més perjudicats. L'organització pretén fomentar la promoció humana, social, cultural i econòmica d’aquests col·lectius, per contribuir a un futur amb millors oportunitats i possibilitats, centrant-se especialment en els més necessitats, la comunitat infantil.

L'organització està representada per la següent junta directiva:

  • President: Jordi Jou, estudiant de 5º de medicina a la Facultat de Ciències de la Salut i de la Vida de la Universitat Pompeu Fabra.
  • Secretaria: Carolina Domínguez, estudiant de 5º de medicina a la Facultat de Ciències de la Salut i de la Vida de la Universitat Pompeu Fabra.
  • Tresorer: Isshak Mrabet, estudiant de 4º de Biologia Humana a la Facultat de Ciències de la Salut i de la Vida de la Universitat Pompeu Fabra.

Actualment concentra tots els esforços en proporcionar la màxima assistència a l’àrea d’administració local de Cyahinda. És a través del programa TURIKUMWE que inclou projectes com Inzozi Nziza, Twubakane i Imirire, amb accions destinades a la millora de l’educació, la disponibilitat d’aliments, així com a proporcionar un entorn adequat per al desenvolupament dels més petits, promovent així la igualtat i els drets humans.

Exposició

L’objectiu principal de l’exposició és apropar al visitant a la realitat que viuen les poblacions del món més desfavorides, com és la comunitat de Cyahinda. Ampliar d’alguna manera el vincle entre Ruanda i les altres comunitats del món. Conscienciar a la gent que no tothom té les mateixes oportunitats, com el cas de la comunitat mencionada, en què el fet d’anar a l’escola no és possible per tots els nens.

És per això que un dels objectius/lemes de l'Associació és ACCÉS A L’ESCOLA PER A TOTHOM, i pren acció amb el projecte Twubakane. Aquest consisteix en la rehabilitació de la cuina de l’escola de GS St. Laurent, juntament amb la creació d’una cooperativa agrícola per permetre l'autosostenibilitat del projecte i l’apadrinament de les famílies sense recursos que col·laboren amb el projecte. Aquest projecte permetrà que tota la comunitat infantil de l’àrea d’administració local de Cyahinda pugui accedir a les jornades escolars i tenir com a mínim un àpat equilibrat al dia.

Per la realització d’aquest projecte MD OPEN WORLD compta amb la subvenció de la UPF SOLIDÀRIA, tot i així els fons no són suficients, i per això, a través d’aquesta exposició es demana implicació al visitant de tal manera que el projecte pugui estar acabat i actiu a la tardor del 2015.

Fotògraf: Pol Lozano.

Per participar o rebre més informació:
Contacteu amb info@mdopenworld.org o visiteu el web www.mdopenworld.org.

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat