Notícies

23 d'abril de 2024 - Informació general

L'Hospital del Mar ha rebut la certificació de la Sociedad Española de Calidad Asistencial per la seva atenció a pacients amb espondiloartritis axial

L'Hospital del Mar ha rebut la certificació de la Sociedad Española de Calidad Asistencial per la seva atenció a pacients amb espondiloartritis axial

La certificació "Space" de la Sociedad Española de Calidad Asistencial (SECA), elaborada conjuntament amb Novartis, reconeix hospitals i unitats pel seu grau d'implementació d'estàndards de qualitat en l'atenció a pacients amb aquesta malaltia inflamatòria crònica.

El servei de Reumatologia de l'Hospital del Mar ha rebut la certificació "Space" de la Sociedad Española de Calidad Asistencial (SECA). Es tracta d'un reconeixement a la qualitat de l'atenció que el servei presta als pacients amb espondiloartritis axial, una forma d'artritis que afecta les articulacions sacroilíaques i de la columna vertebral, provocant dolor i limitació funcional.

Acreditació_SECA

El Dr. Jaume Monfort, cap del Servei de Reumatologia de l'Hospital del Mar, ha volgut "expressar la nostra gratitud a la SECA per confiar en nosaltres, que fem una aposta per l’excel·lència, aposta que repercuteix directament en els nostres pacients".

 

Certificació "Space"

La certificació "Space" mesura i reconeix el nivell de qualitat assistencial de centres, unitats i serveis que atenen pacients amb espondiloartritis axial al Sistema Nacional de Salut, mitjançant l'avaluació de 14 estàndards de qualitat, el grau de compliment dels quals determina tres nivells de certificació diferents (bàsic, avançat o excel·lent). En aquest sentit, el servei de Reumatologia de l'Hospital del Mar ha demostrat un grau d'implementació d'estàndards equivalent al primer nivell de certificació previst per la norma. Actualment, hi ha altres 16 serveis certificats amb aquesta norma en tot el Sistema Nacional de Salut.

Per a la ciutadania, disposar d’un servei certificat per la norma "Space" suposa una garantia de qualitat, ja que aquesta distinció reconeix el grau en què l'activitat desenvolupada s'ajusta als estàndards elaborats per la SECA juntament amb Novartis, en col·laboració amb la Coordinadora Espanyola d'Associacions d'Espondiloartritis (CEADE) i l'aval de la Societat Espanyola de Directors de la Salut (SEDISA). Per a la definició d'aquests criteris de qualitat, s'ha comptat amb un grup d'experts format per professionals sanitaris de les diferents especialitats que atenen pacients amb espondiloartritis axial i per experts en qualitat assistencial.

Amb la finalitat de garantir l'excel·lència en els processos assistencials a aquests pacients, els estàndards avaluen aspectes tan crucials com les demores, la continuïtat assistencial, l'avaluació clínica completa -incloent variables com el dolor, la capacitat funcional i la mobilitat espinal-, l'ús de la ressonància magnètica o el seguiment radiogràfic. A més, la norma inclou estàndards sobre atenció multidisciplinària, educació per a la salut, satisfacció de pacients i notificació d'esdeveniments adversos.

 

Espondiloartritis axial

L'espondiloartritis axial és una malaltia inflamatòria crònica que afecta de forma característica les articulacions sacroilíaques i de la columna vertebral, provocant dolor i limitació funcional. Segons dades de la Societat Espanyola de Reumatologia (SER) i Novartis, al voltant del 2% de la població general espanyola pateix aquesta malaltia.

El retard en el diagnòstic pot impedir el seu tractament en les fases inicials i pot comportar l'agreujament de la malaltia, l'augment del dany estructural i la pèrdua de mobilitat. El programa "Space" pretén impulsar la millora de la qualitat en tot el procés assistencial a aquests pacients, afavorint, entre altres aspectes, el diagnòstic precoç, la coordinació assistencial i el seguiment integral dels pacients.

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat