Notícies

23 d'octubre de 2023 - Informació general

Es posa en marxa el nou Equip de Resposta Ràpida per garantir l’assistència precoç als pacients potencialment greus

Es posa en marxa el nou Equip de Resposta Ràpida per garantir l’assistència precoç als pacients potencialment greus

Es tracta d'un equip multidisciplinari que ofereix suport en la valoració dels pacients amb signes o símptomes de deteriorament clínic. D'aquesta manera, es vol evitar que desenvolupin complicacions evitables.

L'Hospital del Mar ha iniciat el procés per posar en marxa l'anomenat Equip de Resposta Ràpida (ERR), una nova eina per fer un seguiment acurat de les persones hospitalitzades i detectar aquells casos que poden desenvolupar complicacions greus. L'aplicació d'aquesta iniciativa busca evitar determinades situacions previsibles, aconseguint reduir tant la morbimortalitat com els ingressos a la unitat de cures intensives.

Equip_ERR

L'equip el lideren una infermera i un metge o metgessa del Servei de Medicina Intensiva, que treballaran de forma estreta amb els equips d'infermeria de les unitats d'hospitalització i els metges de les diferents especialitats. Estarà activat les 24 hores del dia, els 365 dies de l'any.

Equip_ERR

La seva tasca és detectar el pacient potencialment greu hospitalitzat i oferir una resposta precoç individualitzada a cada cas. Per a fer-ho, es disposa de l'escala NEWS adaptada a l'Hospital del Mar que, a partir de la presa de constants, emet alarmes en funció del seu estat per al personal d'infermeria de la unitat d'hospitalització. Segons el nivell d'alarma, s'ha establert un algoritme d'actuació com a suport en el maneig del pacient, amb el qual de manera conjunta amb el metge especialista, infermera de la unitat i ERR, s'adaptarà el maneig més òptim.

 

La formació del personal de les unitats d'hospitalització ja ha començat a la Unitat 80 i s'anirà estenent a tot l'hospital. 

 

Amb la seva implementació es vol aconseguir un canvi en la perspectiva d'atenció del pacient potencialment greu, aconseguint, mitjançant la formació i la sensibilització de tots els treballadors, un canvi cultural i organitzacional centrat en la detecció precoç i en la immediatesa de resposta, creat per i per al pacient. En definitiva, millorar la seguretat dels pacients.

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat