Notícies

4 d'abril de 2023 - Informació general

La Fundación Stanpa inaugura el seu programa “Ponte Guapa, Te Sentirás Mejor” de suport a dones amb càncer a l’Hospital del Mar amb un taller 100% presencial

La Fundación Stanpa inaugura el seu programa “Ponte Guapa, Te Sentirás Mejor” de suport a dones amb càncer a l’Hospital del Mar amb un taller 100% presencial

57 hospitals públics de l'Estat, 14 d'ells ubicats a Catalunya, ofereixen aquest programa a les dones amb càncer, ajudant-les a veure's i sentir-se millor, per fer front a la malaltia amb més confiança i autoestima.

En els seus més de 10 anys d'activitat, la Fundación Stanpa ha atès a més de 10.000 persones en tractament oncològic gràcies al compromís dels hospitals públics amb el programa "Ponte Guapa, Te Sentirás Mejor".

La Fundación Stanpa ha inaugurat el programa "Ponte Guapa, Te Sentirás Mejor" a l'Hospital del Mar de Barcelona amb la celebració del primer taller presencial d'autocura i maquillatge per a pacients amb càncer. D'aquesta manera, el centre hospitalari se suma a una xarxa de 57 hospitals públics de l'Estat que ofereixen el programa als seus pacients, 14 d'ells a Catalunya.

 

La impartició dels tallers del programa "Ponte Guapa, Te Sentirás Mejor" a 57 centres hospitalaris reflecteix el seu compromís i el de la Fundación Stanpa per la cura i benestar de les pacients oncològiques que, a través de l'aprenentatge de tècniques per a cuidar la seva pell i maquillar-se, aconseguiran disminuir o evitar alguns efectes secundaris dels tractaments sobre la pell i recuperar el seu aspecte natural per millorar la seva autoestima.

 

Des de l'Hospital del Mar, Anna Maria Sobrado, cap d'Unitat d'Infermeria d'Oncologia, Hematologia i Radioteràpia, ha volgut destacar l'impacte positivo del taller a les pacients. "La imatge corporal és un dels aspectes que s'altera amb els tractaments contra el càncer. Per això, la intenció d'aquest taller no és aprendre a maquillar-se, ja que moltes de les pacients no ho fan habitualment, sinó reforçar la seva autoestima i injectar una dosi d'optimisme per afrontar la malaltia". En aquest sentit, després de les primeres sessions, "a mesura que avança el taller es va creant un ambient relaxat i divertit entre les pacients, que es reforcen entre elles amb comentaris positius. Amb un somriure comenten que no poden marxar a casa, que han de sortir a dinar i a gaudir del dia".

 

El taller s'inscriu en el programa d'humanització de l'atenció al pacient 'Un Respir Al Càncer', impulsat per la Fundació Amics de l'Hospital del Mar i el Servei d'Atenció al Ciutadà del centre, per donar suport als i les pacients oncològics i les seves famílies. El seu objectiu és oferir-los acompanyament individual i activitats que millorin el seu benestar físic, emocional i social.

Taller_Fundación_Stanpa

 

Pacients assistents al taller de la Fundación Stanpa 

Durant els tallers, esteticistes i maquilladores professionals voluntàries ensenyen a les pacients a cuidar la seva pell i a maquillar-se durant el tractament oncològic. En ells, els i les professionals utilitzen productes donats per més de 30 empreses fabricants de cosmètics, patrons i col·laboradors de la Fundación Stanpa, que componen un necesser de cosmètics de neteja de la pell, tractament i maquillatge, lliurant gratuïtament a cada participant, en una iniciativa solidària 360º. El programa és gratuït, no mèdic i neutre respecte a les marques i productes fets servir sense finalitat promocional ni publicitària.

 

"L'esforç conjunt de la Fundación Stanpa amb els hospitals per ajudar a aquestes pacients posa en relleu la credibilitat i confiança dels equips sanitaris en el nostre programa, en benefici de la qualitat de vida de cada pacient. A més, la tornada a la presencialitat permet crear llaços més estrets entre voluntàries, pacients, i la mateixa Fundación", explica María Muñoz de Benavides, directora del programa "Ponte Guapa, Te Sentirás Mejor", que també afegeix: "a més, és fonamental l'ajuda que ens donen les voluntàries, que són expertes de la cosmètica i esteticistes, per a formar en la cura de la pell i en el maquillatge a les pacients".

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat