Notícies

24 de maig de 2022 - Informació general

La salut mental a vol d’ocell

La salut mental a vol d’ocell

Al Centre Dr. Emili Mira s'ha posat en marxa una iniciativa que busca, a través de la realització de tallers terapèutics amb temàtica aèria, disminuir l'ansietat, millorar psicomotricitat i la socialització de les persones ingressades i fomentar la seva autoestima. Des del Programa d'Aguts de l'INAD s'ha implantat a la Unitat Oberta d'Aguts de Salut Mental.

Deixar volar la imaginació, i les mans, i fer construccions aèries amb forma d'avió, globus o paracaigudes amb l'objectiu de millorar l'ansietat de les persones produïda per l'ingrés hospitalari a la Unitat Oberta d'Aguts de Salut Mental del Centre Dr. Emili Mira. Aquesta és la finalitat del programa 'La Salut Mental a vol d'ocell', que s'ha posat en marxa al centre fa poques setmanes i que ja està recollint resultats positius.

Salut_a_vol_ocell

Salut_a_vol_ocell

La iniciativa consisteix en tallers en els quals les persones ingressades i els professionals sanitaris porten a terme activitats rehabilitadores amb diversos propòsits. D'una banda, disminuir l'ansietat en l'entorn hospitalari, creant un entorn rehabilitador que disminueixi l'estigma. Però també, com explica Albert Pratdesava, cap de Procés d'Infermeria del Procés d'Aguts, Patologia Dual i Hospital de Dia de Salut Mental, "millorar les seves capacitats de socialització i la seva psicomotricitat, així com fomentar l'autoestima".

Salut_a_vol_ocell

El projecte ja està donant resultats, amb la constatació de la millora en la relació terapèutica entre les persones ingressades i els professionals sanitaris de la unitat, la disminució de l'administració de fàrmacs ansiolítics i la creació d'un entorn hospitalari més humà, proper i empàtic. La voluntat dels seus impulsors és mantenir la iniciativa, adaptant-la a les necessitats que es detectin i l'època de l'any. Totes les obres s'exposen al mateix CAEM, i després es regalaran a les famílies i als autors i autores, tot i que en alguns casos les han cedit perquè serveixin de font d'inspiració als tallers.

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat