Notícies

17 de març de 2022 - Informació general

Primera audiometria a distància a l’Hospital del Mar

Primera audiometria a distància a l’Hospital del Mar

El Servei d'Otorrinolaringologia ha fet servir per primera vegada un sistema telemàtic per revisar la capacitat auditiva d'una pacient a l'hospital Val d'Aran. D'aquesta manera, s'estalvien desplaçaments fins a Barcelona, garantint la qualitat del seguiment que es fa.

L'equip del Servei d'Otorrinolaringologia, liderat en aquest cas pels doctors Zenaida Piñeiro i Gabriel Pedemonte amb les audiòlogues del servei de l'Hospital del Mar, Julieta de Ochao i Rosa Maria Sabater, i l'equip d'infermeria de l'hospital  Val d'Aran, Isabel Lorente, Pilar Cos i Maite Cortés, ha portat a terme la primera audiometria a distància amb una pacient de l'hospital Val d'Aran, a Vielha, amb el qual l'Hospital del Mar té un acord de col·laboració. Es tracta d'un mètode pioner d'avaluació de l'audició entre centres hospitalaris, que permet el diagnòstic i seguiment dels pacients al seu centre de referència sense necessitat que es traslladin a Barcelona.

Audiometria_telemàtica

L’equip d’audiòlogues de l’Hospital del Mar durant l’audiometria

L'audiometria a distància es va realitzar gràcies a l'equip Audixi 10 de l'empresa Kiversal, pensat per a realitzar aquest tipus de controls de forma telemàtica. Com destaca el Dr. Gabriel Pedemonte, metge adjunt del Servei d'Otorrinolaringologia, "d'aquesta manera el pacient es pot beneficiar d'un estudi audiològic més exhaustiu, sense moure's de la seva població de residència"

Audiometria_Telemàtica

L’equip a l’hospital Val d’Aran

Aquest sistema ofereix les màximes garanties de diagnòstic, ja que els professionals situats a l'Hospital del Mar veuen en temps real les reaccions dels pacients. Amb ell es poden fer diversos tipus d'audiometries més específiques que permeten avaluar la seva salut auditiva i el seu nivell d'escolta, abastant totes les freqüències tonals i verbals. Aquestes proves faciliten a l'equip d'otorrinolaringologia determinar l'estat del pacient i les possibles solucions a la seva patologia, sigui cirurgia o la possibilitat d'una pròtesi auditiva.

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat