Notícies

  • Juny de 2016 - Informació general

    "Aprenem junts per a treballar junts", un projecte basat en la simulació com a mètode d'aprenentatge en què futurs metges, infermers i auxiliars col·laboren en la resolució de casos reals. Per saber-ne més, no et perdis el repor del Mar@laxarxa

    Nova edició del MAR@laxarxa, el magazine digital del PSMAR

    Al PSMAR es dóna una situació única en el camp de la docència, com és la confluència de tots els recorreguts formatius, amb la Facultat de Medicina, l'Escola Superior d'Infermeria i l'Institut Bonanova de FP Sanitària. En aquest particular context sorgeix Aprenem junts per a treballar junts, un projecte d'aprenentatge basat en la simulació. La idea és que alumnes de diferents recorreguts formatius prenguin contacte i demostrin la seva capacitat de treball en equip, de lideratge i de resolució de situacions crítiques a partir dels seus coneixements i habilitats conjugades i coordinades. Si vols saber més sobre aquest projecte, no et perdis el repor del MAR@laxarxa.

    més informació

  • 20 de juny de 2016 - Informació general

    “Ciutats Saludables i Justícia Ambiental”, nou grup de recerca adscrit a l’IMIM

    És un grup de l'Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals (ICTA)

    El Programa de Recerca en Epidemiologia i Salut Pública ha incorporat el grup de recerca "Ciutats Saludables i Justícia Ambiental" coordinat per Isabelle Anguelovski. Aquest grup de recerca de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) adscrit a l'IMIM se centra en l'estudi dels determinants socials de ciutats saludables i justes i en l'impacte social de les desigualtats ambientals i de salut resultants de les decisions i intervencions de planificació urbana. La coordinadora del grup s'ha incorporat a l'IMIM a principis del mes de juny i està previst que durant el mes de setembre s'hi incorpori la resta de l'equip.

    més informació

  • 16 de juny de 2016 - Notes de Premsa

    Quin és el moment òptim per a la cirurgia d’estenosi de caròtide després d’un ictus?

    Un estudi multicèntric aporta dades d’una de les majors poblacions de pacients amb aquest tipus d’ictus

    Un estudi internacional liderat pel Servei de Neurologia de l'Hospital del Mar i pel grup de recerca Neurovascular de l'Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques (IMIM) ha quantificat el risc i els predictors d'ictus isquèmic en pacients amb estenosi de l'artèria caròtide. Els resultats de l'estudi, publicats a la revista Neurology, han confirmat que existeix un alt risc d'esdeveniments recurrents durant els 14 primers dies després de l'accident isquèmic, que és el temps recomanat per fer una intervenció per a revascularitzar la caròtide. Però atès que una cirurgia molt urgent comportaria un risc quirúrgic considerable, és necessari determinar quin és el termini més adequat per a dur a terme aquesta intervenció entre l'esdeveniment isquèmic i els 14 dies posteriors. L'estudi és un punt de partida i recomana fer assaigs aleatoris per determinar els beneficis i la seguretat de la revascularització d'urgència en front de la revascularització carotídia subaguda dins dels 14 dies després de l'aparició dels símptomes.

    més informació

  • 15 de juny de 2016 - Informació general

    Pilar Navarro rep la I Beca de recerca “Carmen Delgado / Miguel Pérez-Mateo contra el càncer de pàncreas”

    El dimarts 14 de juny la Asociación Española de Pancreatología (AESPANC) i Asociación Cáncer de Páncreas (ACANPAN) han lliurat a Pilar Navarro, coordinadora del grup de recerca en Mecanismes Moleculars de la Tumorigènesi de l'IMIM, la beca de recerca "Carmen Delgado / Miguel Pérez-Mateo contra el cáncer de pàncreas" pel projecte "Galectina-1: una nueva diana para el desarrollo de herramientas diagnósticas y terapéuticas para el cáncer de páncreas". La beca està dotada amb 40.000 euros, import recaptat en la darrera edició de la "Carrera Popular de las 2 ciudades contra el Cáncer de Páncreas", una iniciativa solidària que es va portar a terme simultàniament entre Las Rozas (Madrid) i Alacant.

    més informació

  • 15 de juny de 2016 - Informació general

    Nou Portal de transparència i bon govern del Parc de Salut MAR

    Aquest espai integra nous continguts relatius a informació institucional, organitzativa, econòmica i de qualitat del Parc de Salut MAR (PSMAR), que complementen els que ja estaven publicats. El nou disseny facilita la navegació i la cerca de continguts, presentant la informació en vuit apartats: codi de bon govern, organització institucional i estructura administrativa, oferta de serveis i activitat, informació econòmica i pressupostària, contractació pública, gestió de RRHH i desenvolupament professional, sol·licitud d’informació i qualitat assistencial i seguretat del pacient. Com a novetats més destacades, el nou portal incorpora un espai per sol·licitar informació del PSMAR que no s’ha pogut obtenir a través d'aquest Portal i, a més, un espai amb informació de les línies estratègiques, programes i resultats de qualitat assistencial i de seguretat en l’atenció dels pacients.

    més informació

  • 15 de juny de 2016 - Informació general

    Dia Mundial de la Presa de Consciència de l’Abús i el Maltractament envers les Persones Grans

    El PSMAR contra aquest i tots els tipus de maltractaments

    El PSMAR es vol sumar a la celebració d’aquesta diada, establerta el 2006 amb l'objectiu d'incrementar la consciència pública sobre la violència i l'abús contra la gent gran i de promoure la investigació i la formació sobre aquest tema.

    més informació

  • 10 de juny de 2016 - Notes de Premsa

    Barcelona reuneix a l'Hospital del Mar els 15 millors neurocirurgians del món els dies 13 i 14 de juny

    4th European Course Minimally Invasive Spinal Surgery hands-on Course EUCMISS 2016

    El Dr. Jesús Lafuente, neurocirurgià de l'Hospital del Mar i actual president de la Societat Europea de Neurocirurgia, i el Dr. Avelino Parajón, neurocirurgià de l'Hospital Ramón i Cajal de Madrid, organitzen a l'Hospital del Mar de Barcelona el 4t Curs Europeu de Cirurgia Mínimament Invasiva de Columna Vertebral www.eucmiss.com (EUCMISS 2016) els dies 13 i 14 de juny.

    més informació

  • 8 de juny de 2016 - Notes de Premsa

    Investigadors de l’IMIM troben un detonant de les leucèmies limfoblàstiques agudes T

    Investigadors de l'Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques (IMIM) han publicat recentment un estudi a Leukemia en què demostren que la via de la β-catenina és primordial per a l'aparició de les leucèmies limfoblàstiques agudes T, ja que col·labora amb l'activació de la via de Notch, una alteració genètica molt freqüent en aquests pacients de leucèmia. Aquest treball ha demostrat també que hi ha un fàrmac que pot inhibir aquest senyal en models animals i que si en els ratolins es bloqueja aquest senyal administrant el fàrmac precoçment, les leucèmies no apareixen o bé desapareixen. A més, l'estudi obre nous camins per al diagnòstic dels pacients. La via de la β-catenina es podria valorar com un biomarcador que permetés avaluar el pronòstic de les leucèmies primàries.  

    més informació

  • 7 de juny de 2016 - Notes de Premsa

    Assaig clínic obre noves vies a la terapia farmacològica en síndrome de Down

    Un equip de científics de l'IMIM i el CRG demostra que l’epigalocatequina gal·lat juntament amb un protocol d’estimulació cognitiva, milloren les capacitats intel·lectuals en les persones amb síndrome de Down.

    Un equip de científics liderats pels doctors Rafael de la Torre a l'Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques (IMIM) i Mara Dierssen al Centre de Regulació Genòmica (CRG) demostra que un compost present al te verd, l'epigalocatequina gal·lat, juntament amb un protocol d'estimulació cognitiva, pot millorar algunes de les capacitats intel·lectuals en les persones amb síndrome de Down i pot modificar l'excitabilitat i la connectivitat funcional del seu cervell.

    més informació

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat