Notícies

 • 29 de gener de 2016 - Informació general

  Un projecte de l'IMIM liderat pel Dr. Joan Albanell obté un ajut FIPSE per incentivar la innovació en salut

  El projecte "Valorización de investigación en medicina de precisión en Oncología Clínica", liderat pel Dr. Joan Albanell, cap de servei d'Oncologia Mèdica de l'Hospital del Mar i director del Programa de Recerca en Càncer de l'IMIM, ha obtingut un dels ajuts 2015 destinats al finançament d'estudis de viabilitat de la innovació en salut.

  més informació

 • Gener de 2016 - Informació general

  Al PSMAR es crea la figura del referent de seguretat que aposta per la cerca d'oportunitats de millora. Si vols saber quina és la tasca que desenvolupen, no et pots perdre el Mar@laxarxa!

  Nova edició del MAR@laxarxa, el magazine digital del PSMAR

  El referent de seguretat és una nova figura que ha creat el Programa de Qualitat del PSMAR. L’objectiu és augmentar la seguretat del pacient apostant per una nova cultura de treball que ajuda a tots els companys a veure els errors com una veritable oportunitat de millora, identificant-los en el moment en què succeeixen i contribuint a pensar en com fer per a què no es tornin a repetir. Al Mar@laxarxa entrevistem a tres referents que ens expliquen quina és la seva tasca i com l’afronten. 

  més informació

 • 27 de gener de 2016 - Notes de Premsa

  Gastar més en menjar s’associa a una dieta més saludable i a un millor pes

  Com afecten els canvis del cost de la dieta en la seva qualitat i en concret en el pes i la salut de les persones?

  Segons un estudi epidemiològic realitzat per investigadors de l'Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques (IMIM), augmentar la despesa en alimentació s'associa a una millora de la qualitat de la dieta, especialment a un augment de consum de fruita i verdura i, per tant, a una evolució favorable del pes i a una disminució del risc de patir malalties cardiometabòliques (obesitat, diabetis, problemes cardiovasculars).

  més informació

 • 29 i 30 de gener de 2016 - Informació general

  El PSMAR amb la campanya “Posem-li pebrots al càncer", una iniciativa de la Federació d'Entitats Contra el Càncer

  La campanya es durà a terme en els supermercats Condis el 29 i 30 de gener

  Amb motiu del Dia Mundial contra el Càncer, la FECEC impulsa la campanya “Posem-li pebrots al càncer”, que es desenvoluparà els propers divendres i dissabte, 29 i 30 de gener, en els 335 supermercats Condis de Catalunya. La campanya té com objectiu solidaritzar-se amb les persones que pateixen la malaltia, difondre la tasca de suport i ajuda de les entitats federades i aconseguir fons per desenvolupar els projectes d'atenció als malalts de càncer i les seves famílies.  

  més informació

 • 18 de gener de 2016 - Notes de Premsa

  Es descobreix un nou mecanisme cerebral per explicar l'addicció a la nicotina

  L'estudi s'ha publicat a la prestigiosa revista Neuropsychopharmacology

  Investigadors de l'Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques (IMIM) en col·laboració amb investigadors de la Universitat Pompeu Fabra, de l'Institut Pasteur i de la Universitat Pierre i Marie Curie, han descobert un mecanisme neural crucial per explicar el procés de recompensa i addicció a la nicotina.

  més informació

 • 14 de gener de 2016 - Guardons

  El Dr. Ludvik Drobnic guardonat amb el premi Homenot de la Sanitat que atorga l'Institut Universitari Avedis Donabedian-UAB

  Aquests premis es van començar a concedir l'any 1996 i reconeixen la trajectòria de persones que contribueixen a la millora de la qualitat assistencial. Aquest premi té una projecció internacional, sent guardonats cada any un professional de reconegut prestigi al nostre país i un altre de l'àmbit internacional. Enguany, el Dr. Ludvik Drobnic és el guardonat amb Premi Homenot de la Sanitat Nacional. Aquest qualificatiu era l'utilitzat per Josep Pla per significar una persona de caràcter especial i de marcat carisma. El guardó reconeix la llarga trajectòria del Dr. Drobnic que ha desenvolupat la seva activitat professional a l’Hospital del Mar, que acaba de celebrar el seu Centenari. L’acte de lliurament es va fer ahir, dimecres 13 de gener, al Palau de la Música Catalana de Barcelona.

  més informació

 • 11 de gener de 2016 - Notes de Premsa

  Demostren que la formació de nous gens és un procés continu que permet adquirir noves funcions durant l’evolució

  ¿Per què hi ha gens que només es poden detectar en humans o ximpanzés i no es poden detectar en cap altre espècie? Com es formen nous gens al llarg de l’evolució?

  Un treball que acaba de publicar-se a la revista Plos Genetics ha descobert que guanyar nous gens durant l'evolució és un procés molt més frequent del que s'havia pensat fins ara. S'ha observat que existeixen centenars de gens que podrien ser únics dels humans, i quelcom semblant passa amb els ximpanzés. Alguns d'aquests gens resultaran útils per l'organisme i la resta desapareixeran amb el temps. El treball ha estat liderat per Mar Albà, investigadora ICREA de l'Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques (IMIM) i Jorge Ruiz-Orera, investigador del mateix grup, amb la col·laboració d'investigadors de la Universitat Pompeu Fabra (UPF) i del Centre de Regulació Genòmica (CRG).

  més informació

 • 7 de gener de 2015 - Informació general

  Un any més, els Reis Mags d'Orient omplen d'il·lusió l'Hospital del Mar

  Gràcies a la col·laboració de professionals i de voluntaris del programa "Qui m'acompanya?" i Creu Roja - Joventut

  Com cada any, els Reis Mags d'Orient han visitat els malalts que han hagut de passar aquestes dates nadalenques ingressats a l’Hospital del Mar. Novament, volem agraïr la participació d'aquells professionals i voluntaris que es varen vestir de Reis Mags i patges per a repartir obsequis i fer volar la imaginació de petits i grans. Us avancem algunes de les imatges de la visita!

 • 6 de gener de 2016 - Informació general

  Els Reis Mags d’Orient portaran regals per a tots els pacients ingressats a l’Hospital del Mar

  Demà, 6 de gener a partir de les 10:00 hores, Ses Majestats els Reis d'Orient faran una parada a l'Hospital del Mar per portar regals a tots els pacients que es troben ingressats al centre en una jornada festiva, plena d'ilusió i emoció per a petits i grans. Treballadors i voluntaris del centre participaran d'aquesta diada i ajudaran a repartir els regals que han estat donats per diferents entitats.

© 2006 - 2019 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat