Notícies

Notícies corresponents a la categoria "Notes de Premsa"

 • 10 de gener de 2019 - Notes de Premsa

  El 80% dels homes adults de l’Estat presentarà obesitat o sobrepès l’any 2030

  En el cas de les dones adultes, aquesta xifra arribarà al 55% del total de la població. Un estudi d'investigadors de l'Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques i dels CIBERCV i CIBEROBN estima que l'any 2016 hi havia a l'Estat uns 24 milions de persones adultes amb excés de pes, un 70% dels homes i el 50% de les dones de més de 16 anys. Si es manté la tendència actual, l'any 2030 aquesta xifra s'incrementarà en uns 3 milions de persones, segons les previsions d'aquest treball, que publica la Revista Española de Cardiología. Els sobrecostos directes per al sistema sanitari d'atendre aquestes persones va ser de 1.950 milions d'euros el 2016, i poden arribar a superar els 3.000 milions d'aquí a 12 anys, si es manté la tendència actual.

  més informació

 • 8 de gener de 2019 - Notes de Premsa

  Un estudi de neuroimatge mostra com l’exclusió social pot afavorir l’extremisme en joves vulnerables a la radicalització (Nota Premsa UAB)

  Un estudi liderat per investigadors de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i l'Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques, juntament a altres institucions internacionals, ha explorat les interelacions neurals i de conducta que rauen entre els valors sagrats, l'extremisme violent i l'exclusió social, en una mostra de nois joves marroquins residents i escolaritzats a Catalunya vulnerables a la radicalització.

  més informació

 • 4 de gener de 2019 - Notes de Premsa

  Ses Majestats els Reis d’Orient deixaran els seus regals a l’Hospital del Mar

  El dia 6 de gener

  Els Reis d'Orient, Melcior, Gaspar i Baltasar, acompanyats del seu seguici, visiten aquest diumenge 6 de gener els pacients ingressats a l'Hospital del Mar. La visita servirà per repartir els regals i joguines per a petits i grans, però, sobretot per regalar somriures i felicitat a ells i les seves famílies.

  més informació

 • 3 de gener de 2018 - Notes de Premsa

  Aposta per la telemedicina de la Unió Europea per al tractament i diagnòstic de l’epilèpsia

  Els experts de les tres unitats de referència europea (ERN) en epilèpsia de l'Estat (Hospital del Mar de Barcelona, Hospital Clínic- Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona i Hospital La Fe de València), formen part del projecte Clinical Patient Management System (CPMS), que permet consultar els casos complexos a un panell d'experts europeus de forma virtual. A la vegada, s'ha posat en marxa un segon projecte, l'E-pilepsy Meeting, per compartir casos quirúrgics. Aquestes iniciatives permeten els professionals mèdics obtenir un ampli consens sobre el diagnòstic i tractament més adequats per als seus pacients.

  més informació

 • 19 de desembre de 2018 - Notes de Premsa

  9 de cada 10 dones addictes a drogues injectades pateixen també una altra patologia psiquiàtrica

  Es tracta del primer estudi d'aquest tipus a l'àmbit europeu. L'han dirigit investigadors de l'Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques i de l'Institut de Neuropsiquiatria i Addiccions de l'Hospital del Mar, i ha analitzat dades de 226 dones addictes a drogues. La depressió és el trastorn més freqüent, seguit de l'ansietat i el trastorn d'estrès posttraumàtic, vinculat als abusos en les relacions de parella. El treball ha rebut un dels premis de l'European Monitoring Centre for Drugs and Drug Addiction, com una de les millors investigacions clínico-epidemiològiques realitzades en el camp de les drogues il·legals. El guardó es lliurarà a finals de l'any que ve a la conferència que l'agència de drogues de la Unió Europea celebrarà a Lisboa, Portugal.

  més informació

 • 17 de desembre de 2018 - Notes de Premsa

  Cirurgians de l’Hospital del Mar demostren que la laparoscòpia redueix la mortalitat en la cirurgia del càncer de pàncrees

  Estudi publicat a Annals of Surgery

  Les complicacions postoperatòries es redueixen a la meitat, la mortalitat es redueix a zero comparada amb la registrada al conjunt de Catalunya (6%), i l'estada hospitalària dels pacients és de 3,5 dies menys a l'hospital. El centre és pioner en el desenvolupament d'aquesta tècnica quirúrgica mínimament invasiva per abordar el càncer de pàncrees i altres tumors de la via biliar i el duodè. El Servei de Cirurgia General ha realitzat el primer estudi al món que demostra els avantatges de l'extirpació del cap del pàncrees (duodenopancreatectomia cefàlica) per laparoscòpia respecte a la tècnica tradicional, la via oberta. S'ha presentat al Congrés de l'European Surgical Association i es publicarà a Annals of Surgery.

  més informació

 • 13 de desembre de 2018 - Notes de Premsa

  L’estrès emocional fa madurar en excés el cervell dels psicòpates

  Revisió publicada a Psychological Medicine

  Així ho revela la revisió més exhaustiva realitzada fins ara dels estudis publicats en aquest camp. L'article l'ha dirigit el Dr. Jesús Pujol de l'Hospital del Mar i l'Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques. El cervell dels psicòpates presenta indicis d'una hipermaduració durant la infantesa, fet que els protegeix del patiment, però dificulta que gestionin les seves emocions. Tot i això, són plenament conscients dels seus actes. Una altra conclusió destacada de l'estudi és la semblança entre el cervell d'aquestes persones i el de les persones que consumeixen esteroides durant un llarg període de temps.  

  més informació

 • 4 de desembre de 2018 - Notes de Premsa

  En marxa un programa per promoure l’exercici físic com a factor de protecció de recaigudes en dones amb càncer de mama

  L'Hospital del Mar i la Fundació Claror, amb la col·laboració de la Fundació Amics de l'Hospital del Mar, han iniciat un programa per oferir la possibilitat de realitzar exercici físic a pacients tractades de càncer de mama. El programa té una duració d'un any i les participants gaudiran d'un seguiment personalitzat per adaptar l'activitat a les seves necessitats i possibilitats. Els objectius específics de l'activitat són la disminució dels nivells de fatiga, ajudar a mantenir el pes i millorar el sistema immunitari. A la vegada, millorar l'estat físic, el de les cicatrius i la pell i prevenir possibles complicacions derivades del tractament, com ara el limfedema. Una vida activa és un factor protector de recaigudes en pacients amb aquesta patologia. A la vegada, contribueix a reduir alguns dels efectes del tractament.

  més informació

 • 19 de novembre de 2018 - Notes de Premsa

  Identifiquen per primera vegada un gen vital en la recuperació després de patir un ictus

  Estudi publicat a Circulation Research

  Els pacients amb unes determinades variants al gen PATJ  tenen menys capacitat de recuperar-se després de patir un ictus 7 de cada 10 pacients que presenten aquesta variació en el material genètic queden amb seqüeles greus tres mesos després de patir un infart cerebral, davant menys de la meitat en cas de no presentar aquesta variació Aquestes variants podrien indicar dianes de futurs tractaments que millorin el pronòstic de l'ictus, així com permetre personalitzar les estratègies de rehabilitació Ho revela el primer estudi multicèntric realitzat en aquest camp, amb dades de més de 2.000 individus i 12 centres internacionals implicats. L'han liderat investigadors de l'Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques i metges de l'Hospital del Mar, amb grups del Consorci Genestroke i amb la col·laboració de l'International Stroke Genetics Consortium, i l'ha finançat La Marató de TV3

  més informació

 • 13 de novembre - Notes de Premsa

  L’Hospital del Mar posa en marxa un dispensari virtual per atendre pacients amb apnea del son

  La Unitat Multidisciplinària de la Patologia del Son és pionera a l'Estat en control virtual dels pacients, gràcies als nous equips que permeten el seguiment a distància dels tractaments. Els especialistes poden controlar des de l'Hospital el seguiment del tractament que fan els pacients, modificar-lo o detectar si l'equip presenta algun problema. Aquest sistema permet als pacients estalviar-se entre el 40 i el 50% de les visites hospitalàries.

  més informació

© 2006 - 2019 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat