Notícies

Notícies corresponents a la categoria "Notes de Premsa"

 • 20 de març de 2019 - Notes de Premsa

  L’Hospital del Mar utilitza per primera vegada a l’Estat la radioteràpia per curar arrítmies al cor

  La tècnica es pot aplicar en casos en els quals no és viable utilitzar els sistemes habituals per tractar aquesta patologia. Es tracta de pacients que es poden veure abocats al trasplantament cardíac. El centre és el primer de l'Estat i un dels primers del món que fa servir la radioteràpia en el tractament de les arrítmies cardíaques. La iniciativa és fruit de la col·laboració entre els serveis de Cardiologia, Oncologia Radioteràpica i Radiologia. De moment, s'ha aplicat en un cas.

  més informació

 • 14 de març de 2019 - Notes de Premsa

  BARCELONA BREAST MEETING 2019

  Compartir coneixement per construir eficiència terapèutica

  El Servei mancomunat de Cirurgia Plàstica de l'Hospital de Sant Pau i l'Hospital del Mar organitza, del 12 al 15 de març, el Barcelona Breast Meeting 2019 (BBM 2019), trobada internacional amb més de 40 experts de tot el món i més de 400 especialistes, en la que es discutiran els nous avenços sobre cirurgia oncoplàstica, reparadora i estètica de mama.

  més informació

 • 14 de març de 2019 - Notes de Premsa

  Primera cirurgia làser a l’Estat per tractar l’epilèpsia i tumors cerebrals

  L'Hospital del Mar és el primer centre de l'Estat i un dels primers d'Europa que utilitza la tecnologia làser per tractar l'epilèpsia i tumors cerebrals de forma mínimament invasiva, segura i ràpida. De moment, s'han realitzat tres intervencions amb èxit a pacients amb epilèpsia. En només 48 hores, van rebre l'alta i van poder marxar a casa. El centre intervindrà 10 pacients cada any amb aquesta tècnica pionera.

  més informació

 • 27 de febrer de 2019 - Notes de Premsa

  Detecten alteracions de la connectivitat neuronal distribuïdes per diferents regions de l’escorça cerebral en el trastorn obsessiu-compulsiu

  Investigadors del CIBERSAM, entre ells, el Dr. Jesús Pujol, de l'Hospital del Mar, evidencien que la disfunció de connectivitat de cada regió cortical es manifesta en relació a grups de neurones situats a distàncies variables "Aquest fet podria explicar la presència de pensaments intrusos en aquesta població de pacients com a conseqüència d'un filtratge sensorial ineficient", indica Carles Soriano-Mas 

  més informació

 • 22 de febrer de 2019 - Notes de Premsa

  Les cèl·lules assassines naturals prediuen la resposta al tractament de les pacients amb el càncer de mama més agressiu

  Investigadors de l'Hospital del Mar i de l'Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques (IMIM) han liderat un estudi que certifica la importància de la presència d'un tipus concret de limfòcit en l'èxit dels tractaments antitumorals en pacients amb càncer de mama HER2 positiu És la primera vegada que es pot verificar amb mostres de pacients el paper d'aquestes cèl·lules del sistema immunitari en la resposta al tractament. També s'ha determinat el paper de les molècules HLA en l'obtenció de bons resultats Aquest treball obre la porta a estudiar noves vies per reforçar els tractaments existents i els que estan en fase d'assaig, com ara la possibilitat de realitzar un trasplantament de cèl·lules NK de pacients sans a pacients amb càncer. L'estudi el publica la revista Clinical Cancer Research

  més informació

 • 23 de gener de 2019 - Notes de Premsa

  El control a distància millora el 40% el compliment dels nivells de colesterol després d’un infart

  El Servei de Cardiologia de l'Hospital del Mar ha començat a aplicar un nou protocol per controlar a distància l'evolució dels pacients que han patit un infart. L'aplicació del protocol ha aconseguit elevar del 30 al 74% el compliment dels nivells de colesterol en aquests malalts. Els elevats nivells de greixos en sang són un factor de risc per a la repetició de l'infart. Els pacients segueixen un complet programa de rehabilitació, en el qual intervenen metges, infermeres i fisioterapeutes. A la vegada, se'ls ofereixen classes d'educació sanitària per modificar els seus hàbits de vida.

  més informació

 • 17 de gener de 2019 - Notes de Premsa

  L’Hospital del Mar, referent a Malaltia Inflamatòria Intestinal

  La Unitat de Malaltia Inflamatòria Intestinal (MII) rep la Certificació d'Excel·lència com a Unitat d'Atenció Integral a pacients de Malaltia Inflamatòria Intestinal

  La unitat, constituïda com a Unitat d'Atenció Integral el 2006, atén a 700 pacients de malaltia de Crohn i de colitis ulcerosa. El diagnòstic precoç, les proves i tractaments adaptats a cada pacient, claus en el control dels símptomes i a la millora del pronòstic de la MII.

  més informació

 • 17 de gener de 2019 - Notes de Premsa

  Les dones amb un resultat fals positiu a les mamografies de control tenen el doble de risc de desenvolupar un càncer de mama

  El risc de desenvolupar un càncer de mama en aquests casos és el doble durant els 10 anys posteriors al fals positiu. En el cas d'un segon fals positiu, és de quatre vegades més.

  Els resultats porten als investigadors a destacar la necessitat de fer un seguiment acurat d'aquest grup de dones, i oferir realitzar una mamografia anual en lloc d'una cada dos anys. Els investigadors han analitzat dades de més d'un milió de dones a Espanya, Noruega i Dinamarca.

  més informació

 • 10 de gener de 2019 - Notes de Premsa

  El 80% dels homes adults de l’Estat presentarà obesitat o sobrepès l’any 2030

  En el cas de les dones adultes, aquesta xifra arribarà al 55% del total de la població

  Un estudi d'investigadors de l'Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques i dels CIBERCV i CIBEROBN estima que l'any 2016 hi havia a l'Estat uns 24 milions de persones adultes amb excés de pes, un 70% dels homes i el 50% de les dones de més de 16 anys. Si es manté la tendència actual, l'any 2030 aquesta xifra s'incrementarà en uns 3 milions de persones, segons les previsions d'aquest treball, que publica la Revista Española de Cardiología. Els sobrecostos directes per al sistema sanitari d'atendre aquestes persones va ser de 1.950 milions d'euros el 2016, i poden arribar a superar els 3.000 milions d'aquí a 12 anys, si es manté la tendència actual.

  més informació

 • 8 de gener de 2019 - Notes de Premsa

  Un estudi de neuroimatge mostra com l’exclusió social pot afavorir l’extremisme en joves vulnerables a la radicalització (Nota Premsa UAB)

  Un estudi liderat per investigadors de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i l'Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques, juntament a altres institucions internacionals, ha explorat les interelacions neurals i de conducta que rauen entre els valors sagrats, l'extremisme violent i l'exclusió social, en una mostra de nois joves marroquins residents i escolaritzats a Catalunya vulnerables a la radicalització.

  més informació

© 2006 - 2019 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat