Notícies

Notícies corresponents a la categoria "Notes de Premsa"

 • 13 de novembre - Notes de Premsa

  L’Hospital del Mar posa en marxa un dispensari virtual per atendre pacients amb apnea del son

  La Unitat Multidisciplinària de la Patologia del Son és pionera a l'Estat en control virtual dels pacients, gràcies als nous equips que permeten el seguiment a distància dels tractaments. Els especialistes poden controlar des de l'Hospital el seguiment del tractament que fan els pacients, modificar-lo o detectar si l'equip presenta algun problema. Aquest sistema permet als pacients estalviar-se entre el 40 i el 50% de les visites hospitalàries.

  més informació

 • 29 d'octubre de 2018 - Notes de Premsa

  Descobreixen una proteïna clau en la metàstasi tumoral

  L'estudi, publicat a la revista Cancer Research, mostra el paper fonamental de l'enzim USP27X en el control de la proliferació, la invasió i la formació de metàstasi de càncer de mama i obre noves vies al desenvolupament de fàrmacs antitumorals.

  més informació

 • 25 d'octubre de 2018 - Notes de Premsa

  Estudien la utilitat de la tècnica del gangli sentinella en càncer de pròstata

  Uròlegs de l'Hospital del Mar han utilitzat per primera vegada a l'Estat una nova tècnica de gangli sentinella en aquest tipus de tumor. Aquesta tècnica consisteix a injectar al tumor una molècula radioactiva o bé un colorant, que drena a través dels conductes limfàtics cap als ganglis limfàtics. D'aquesta manera es pot localitzar l'anomenat gangli sentinella, el primer gangli de drenatge del tumor. En els casos analitzats, ha quedat demostrada la utilitat d'aquesta tècnica. En el 100% dels casos en els quals el gangli sentinella va donar resultat negatiu, cap altre gangli presentava cèl·lules canceroses. La validació d'aquesta tècnica permetrà evitar extirpar tots els ganglis limfàtics propers a la pròstata, amb una reducció significativa dels problemes associats a aquesta intervenció, com el limfoedema o lesions a venes, artèries i nervis de la regió de la pelvis, que poden afectar l'aparell motor o provocar trombosis.

  més informació

 • 19 d'octubre 2018 - Notes de Premsa

  L’Hospital del Mar presenta el primer manual que s’edita a l’Estat per al tractament de les malalties autoimmunes ampul·lars en dermatologia

  Avui es tanca a Barcelona el "X Curs sobre Malalties Autoimmunes Ampul·lars i del Teixit Connectiu", organitzat pel servei de Dermatologia de l'Hospital del Mar, que reuneix des d'ahir a uns 100 especialistes de tota Europa. Poden passar entre cinc i deu anys des que hi ha manifestacions clíniques de la malaltia i es dona un diagnòstic concret. Els especialistes reunits al curs reclamen l'ús precoç de determinats medicaments biològics pels excel·lents resultats que obtenen a pacients afectats d'aquestes patologies.

  més informació

 • 18 d'octubre de 2018 - Notes de Premsa

  40 anys del Registre de Tumors de l’Hospital del Mar

  És el registre de tumors hospitalari més antic de Catalunya, i l'únic que ofereix una sèrie ininterrompuda de dades. En els seus 40 anys d'història s'hi han registrat més de 50.000 casos. Es tracta d'una eina rellevant per orientar millor l'atenció integral dels diferents tumors. Professionals assistencials i investigadors tenen accés a dades bàsiques per millorar la qualitat assistencial i la recerca en oncologia.

  més informació

 • 15 d'octubre de 2018 - Notes de Premsa

  La importància del descans i una bona higiene de la son en pacients amb dolor crònic, a la III Jornada per a Pacients amb Dolor Crònic de l’Hospital del Mar

  Convocatòria de premsa

  Una son reparadora i el descans són factors de gran rellevància per al benestar dels pacients amb dolor crònic. Per aquest motiu, la III Jornada per a Pacients amb Dolor Crònic de l'Hospital del Mar, que se celebrarà aquest dimecres, 17 d'octubre, se centra en aquests aspectes de la vida diària dels malalts. La trobada coincideix amb la celebració del Dia mundial contra el dolor crònic.

  més informació

 • 27 de setembre de 2018 - Notes de Premsa

  L’Hospital del Mar crea la primera unitat de Cardio-oncologia de Catalunya

  Dia Mundial del Cor, 29 de setembre

  Els diversos tractaments que reben aquests pacients poden tenir efectes sobre el múscul cardíac i provocar problemes a llarg termini. La detecció precoç dels factors de risc permet ajustar el tractament o buscar una alternativa eficaç i sense efectes cardiovasculars. Professionals dels serveis de Cardiologia, Oncologia Mèdica, Oncologia Radioteràpica, Hematologia i infermeria especialitzada col·laboren en la prevenció del risc cardiovascular en pacients oncològics.

  més informació

 • 25 de setembre de 2018 - Notes de Premsa

  Un estudi qüestiona l’ús generalitzat d’estatines en majors de 75 anys i aposta pel tractament individualitzat

  Les estatines (fàrmacs utilitzats per controlar el colesterol) no s'associen amb una reducció de les malalties cardiovasculars o de la mort per qualsevol causa en persones sanes de més de 75 anys, però sí que són efectives en la reducció d'aquests riscos en persones grans que pateixen DM2.

  més informació

 • 19 de setembre de 2018 - Notes de Premsa

  1 de cada 10 universitaris espanyols ha tingut pensaments suïcides en el primer any de carrera

  Són dades de l’estudi UNIVERSAL realitzat a 5 universitats espanyoles

  La  xifra és superior a la prevalença d'aquests comportaments entre la població general. L'estudi mostra que les relacions positives amb els iguals i un entorn familiar positiu durant la infantesa són factors protectors dels pensaments suïcides. El pas a l'edat adulta, el nou entorn i les creixents demandes acadèmiques, són reptes importants i estressants per als que inicien l'etapa universitària. Aquests estudis permeten oferir atenció precoç més eficaç. El 31,4% dels estudiants universitaris de primer any ha patit algun trastorn mental, majoritàriament depressió o trastorn d'ansietat, segons un estudi de la World Mental Health realitzat a 8 països, entre ells Espanya.

  més informació

 • 14 de setembre de 2018 - Notes de Premsa

  Ultrasons per obrir les artèries coronàries en pacients inoperables

  L'Hospital del Mar és el primer centre de Catalunya que incorpora a la seva cartera de serveis la litoplàstia coronària per tractar la cardiopatia isquèmica. La tècnica utilitza ultrasons per estovar les plaques de calç que provoquen l'obstrucció de les artèries i així es pot introduir l'stent, la pròtesi que obre definitivament el pas de la circulació sanguínia. La litoplàstia coronària es pot utilitzar en pacients descartats per ser tractats amb cirurgia o altres tècniques. Habitualment són persones d'edat avançada o en hemodiàlisi, que ara es poden beneficiar d'aquesta alternativa.

  més informació

© 2006 - 2018 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat