Agenda

16 de març de 2018 - Jornades i Cursos

XXVIII Jornada d'actualització en Medicina Física i Rehabilitació. Black box en rehabilitació: clínica i recerca

El 16 de març a la sala d’actes de l’Hospital de l’Esperança se celebrarà aquesta jornada. Una de les limitacions o barreres en la investigació de resultats i efectivitat de la Medicina de Rehabilitació és la dificultat de caracteritzar les intervencions efectuades i la seva implicació en el curs de la millora funcional enfront de la història natural del procés, és el que es coneix com "black box". 

Això és degut al fet que les intervencions, comunament denominades multidisciplinàries, solen ser personalitzades per el pacient i no tenen estandardització en la definició, mètode i mesurament.

Sembla arribat el moment que tant els especialistes com els investigadors uneixen esforços obrint aquesta caixa negra, definint la taxonomia de les diferents intervencions i procediments aplicats en els diferents processos que es tracten en Medicina de Rehabilitació, i d’aquesta manera estar en disposició de quantificar de forma explícita els resultats.

D’altra banda, la recerca ha fet un salt quantitatiu i qualitatiu i en aquest moment hi han diferents projectes competitius. Conèixer les línies de recerca més actives pot ser un punt de partida per establir connexions en el disseny de nous projectes centrats en la identificació, translació i aplicació de nou conéixement per millorar la discapacitat.

Per a més informació, podeu consultar el programa adjunt.

Enllaços relacionats

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat