Agenda

16 i 18 de gener de 2024 - Actes

Setmana de les Malalties hepàtiques

Les malalties hepàtiques són una causa important de mortalitat perquè acostumen a diagnosticar-se tard; la majoria són asimptomàtiques fins estadis avançats de la malaltia, quan s’arriba a la cirrosi. Amb l’objectiu d’apropar el seu coneixement i de promoure la detecció, l’Asociación Española para el Estudio del Hígado organitza del 15 al 18 de gener la Setmana de les malalties Hepàtiques a Catalunya. L’Hospital del Mar hi participa fent cribratge a tothom que s’apropi al vestíbul principal el dimarts 16 de gener de 9.00 a 14.00 h, i organitzant el col·loqui “Què necessitem saber sobre les malalties hepàtiques?” a la Sala Josep Marull el dijous 18 de gener a les 16.30 h.

 

CRIBRATGE MALALTIES HEPÀTIQUES

16 de gener de 9.00 a 14.00 h al vestíbul de l’edifici C de l’Hospital del Mar

  • Test de diagnòstic ràpid d’hepatitis B i C. Els tests d’Hepatitis C es faran amb mostra de saliva i els d’Hepatitis B fent una punció al dit per obtenir una gota de sang. Tots dos donen resultats en uns pocs minuts. 
  • Possibilitat de fer un fibroscan (elastografia hepàtica) per veure la rigidesa del fetge. És una prova no invasiva que amb ultrasons fa una estimació del grau de lesió que pot tenir el fetge, sense  precissar la causa. És una eina imprescindible avui en dia per fer screening de malaltia hepàtica avançada. Es tracta d’una exploració indolora, semblant a una ecografia abdominal. 

 

COL·LOQUI "QUÈ NECESSITEM SABER SOBRE LES MALALTIES HEPÀTIQUES?".

18 de gener de 16.30 a 17.30 h a la Sala Josep Marull

Diferents professionals de l’Hospital del Mar (especialistes d’Hepatologia, infermeria i especialistes de Psiquiatria – AddicCions) parlaran sobre les principals malalties hepàtiques, posant èmfasi en la seva prevenció i detecció precoç i obriran la participació al públic per generar un espai per a compartir i resoldre dubtes. També es farà una intervenció sobre "Nutrició saludable per al nostre fetge", a càrrec d’Ana Viu, infermera de la secció d’Hepatologia.

Enllaços relacionats

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat